Τι νομίζεις ότι πιστεύουν οι ξένοι όταν ακούνε ελληνικά; [βίντεο]

«Μπορείς να αναγνωρίσεις αυτή τη γλώσσα; Τι πιστεύεις ότι είναι;».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η Shunfu Sha, στους πρωταγωνιστές των βίντεο που φτιάχνει και στα οποία τους «προκαλεί» να αναγνωρίσουν γλώσσες από διάφορες χώρες.

Η Shunfu επιλέγει για τα πειράματά της, κυρίως αγγλόφωνους, και τους ζητάει να ακούσουν μια γλώσσα, έπειτα να δουν και την εικόνα από το ηχητικό απόσπασμα και τέλος να προσπαθήσουν να μιμηθούν τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε οι κάτοικοι της εκάστοτε χώρας.  

Στο πιο κάτω βίντεο, το οποίο μετρά περισσότερες από 960,774 προβολές, η Shunfu ζήτησε από Καναδούς φοιτητές να αναγνωρίσουν τα ελληνικά. Δύσκολη υπόθεση όπως αποδείχτηκε.

Στην αρχή τους έβαλε μόνο ένα ηχητικό απόσπασμα από μια ελληνική εκπομπή και τους ζήτησε να αναγνωρίσουν τη γλώσσα. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι είναι ισπανικά ή πορτογαλικά, κανείς όμως ελληνικά.

Στην πορεία, τους ξαναέβαλε το απόσπασμα, αυτή τη φορά όμως με εικόνα για να μπορέσουν να τοποθετήσουν τον ήχο σε ένα πλαίσιο και να δουν και την εθνικότητα. Τότε, οι περισσότεροι αναγνώρισαν ότι η γλώσσα είναι ελληνικά, κυρίως λόγω του ελληνικού αλφαβήτου.

«Μετά από αυτό, τους ζήτησα να μιμηθούν τους Έλληνες ομιλητές, μόνο που οι περισσότεροι αρνήθηκαν αφού θεώρησαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν προσβλητικό και ρατσιστικό. Μετά από πίεση, έπεισα κάποιους να το κάνουν, γι’ αυτό εσείς που θα το ακούσετε μην τους κατηγορήσετε, αφού δεν ήθελαν να προσβάλουν κανέναν», σημειώνει η δημιουργός.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ