Αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη ότι μάλλον έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να αναδείξουν ολόκληρη την καφρίλα που κρύβουμε μέσα μας.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις πέντε λεπτά με ήχο και εικόνα, από τα επεισόδια σε έναν αγώνα 5Χ5 ήταν αρκετά για να αποδείξουν, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι ως λαός έχουμε το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον επαγγελματικό αθλητισμό που μας αξίζει.

Το περιστατικό που καταγράφει το βίντεο που ακολουθεί, αναρτήθηκε μόλις πριν λίγες ώρες στο Youtube και προέρχεται από έναν αγώνα ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Αλίαρτο Βοιωτίας στην Ελλάδα.

Αν αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνει αυτό; Μάλλον θα μείνεις με την απορία, αφού φαίνεται πως οι ακραίες συμπεριφορές που εντοπίζονται συχνά τόσο στο ελληνικό όσο και στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά μια τοξική φιλοσοφία που έχει ποτίσει κάθε πτυχή και κάθε επίπεδο –κυρίως- του συγκεκριμένου αθλήματος. Είναι λες και όποιος πάρει μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια του, απευθείας μεταλλάσσεται σε Βελζεβούλ.

«Η βία δείχνει να έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά στο αίμα και την ψυχοσύνθεση του οπαδού, που θα έλεγε κανείς ότι η μπάλα κατέχει μια μαγική ικανότητα να μετατρέπει τους πάντες σε σαρκοφάγα τέρατα. Πλέον, γινόμαστε μάρτυρες σε επεισόδια μεταξύ γονέων σε αγώνα μπάσκετ εφηβικών ομάδων κοριτσιών, τοπικά πρωταθλήματα, μέχρι και σε αγώνες e-sports. Και αν σε όλα τα παραπάνω μπορεί κανείς να δει συμφέροντα επαγγελματικών ομάδων πίσω από τα όσα γίνονται, το βίντεο που παραθέτουμε θα τους διαψεύσει πανηγυρικά», γράφει σε κείμενο του στο VICE ο Αντώνης Κωνσταντάρας, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Αίμα, δάκρια, πολύ βρισίδι και ιδρώτας σ’ έναν αγώνα που σε μία πολιτισμένη κοινωνία, θα έληγε με χειραψίες και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ