10 (καλοί) λόγοι για να μη χάσεις αυτό το Φεστιβάλ στο πάρκο της Ακρόπολης

Αν είσαι απ’ αυτούς που βρέθηκαν τουλάχιστον σε ένα ή και στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ, τότε θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο 10, αλλά πολύ περισσότεροι.

 


Article featured image
Article featured image

Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή εκδήλωση

 

Με το σύνθημα Up to You(th), το 3ο Φεστιβάλ Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου επανέρχεται πιο δυναμικό και πιο γεμάτο από τις προηγούμενες χρονιές με κεντρικό άξονα πάντα τους νέους, αλλά με αποδέκτες όλους.

Και αν ακόμη το σκέφτεσαι, σου δίνουμε 10 διαφορετικούς και πολύ καλούς λόγους για να μη λείψεις ούτε και φέτος.  

 

1. Ατελείωτη μουσική και μπόλικος χορός

Απόλαυσε ψαγμένα ακούσματα με southern blues rock και trip hop από τους Black Anis και ασταμάτητες χορογραφίες που εντυπωσιάζουν, από την πασίγνωστη ομάδα των Rebel Dancers.

 

 

2. NGO Youth Fair

Μάθε πώς να γίνεις ενεργός πολίτης και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις εθελοντικές ευκαιρίες στην Κύπρο σε παρουσίαση 60+ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, δικαιώματα των ζώων και άλλα πολλά. Το Youth Fair είναι μια συνεργασία του ΟΝΕΚ με το NGO  Support Center και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.   

 

3. Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Αν γουστάρεις να δίνεις και να παίρνεις, φέρε όσα βιβλία δεν χρειάζεσαι πια και αντάλλαξέ τα με άλλα!

 

 

4. Youth Hunt... όπως κυνήγι θησαυρού

Αν σου αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές και αν με την παρέα σου μπορείτε να δίνετε λύσεις σε γρίφους και ερωτήματα εκπληρώνοντας αποστολές, τότε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο Youth Hunt!

Για συμμετοχές πατήστε ΕΔΩ.

 

 

5. Έλα σαν Cosplayer

Ντύσου Megatron, Drogo, The Joker ή όποιος άλλος γουστάρεις και έλα να συναντήσεις στον χώρο κι άλλους super ήρωες, καθότι οι διοργανωτές του Cyprus Comic Con θα φέρουν εκεί κι άλλους Cosplayers, καθώς επίσης και illustrators, concept artists και comics creators.

 

6. Κάνε την επιστήμη παιχνίδι

Δες τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία μέσα από άλλο φακό με εναλλακτικές παρουσιάσεις και διαδραστικά πειράματα από την SciCo Cyprus.

 

 

7. Μια βιβλιοθήκη φτιαγμένη από ανθρώπους

Μάθε τις προσωπικές ιστορίες των ζωντανών «βιβλίων» που μπορείς να «δανειστείς» και να «διαβάσεις» ελεύθερα, μιλώντας με ανθρώπους που εκπροσωπούν διάφορες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις καθημερινά. Στο φετινό 3ο φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να «διαβάσουμε» την ιστορία ενός άθεου, μιας πρώην πόρνης, ενός άντρα τρανς, ενός gay ζευγαριού, ενός πρόσφυγα, μια ιστορία δυσλεκτική, μιας γυναίκας που οδηγεί σε αγώνες ράλι, μιας φεμινίστριας, ατόμων με αναπηρίες, ενός πρώην αλκοολικού και ενός ατόμου με διαβήτη. 

 

8. Σινεμά μικρού μήκους

Παρακολούθησε επιλεγμένες προβολές από Κύπριους δημιουργούς σε συνεργασία με την ομάδα του GeekOtopos.

 

9. Γίνε ξανά παιδί

Και μη σταματήσεις να παίζεις. Διασκέδασε με επιτραπέζια παιχνίδια και τουρνουά από το Board Gaming Heralds Cyprus, τοίχο αναρρίχησης και παιδική γωνιά με επιβλεπόμενες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους!

 

 

10. Τέχνη, Εκπαίδευση, Συζήτηση

Δες από κοντά υπέροχες εγκαταστάσεις τέχνης και λάβε μέρος σε εργαστήρια τέχνης από το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου και το NiMAC, καθώς και άλλα πολλά βιωματικά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις για ανήσυχα πνεύματα και νέους κάθε ηλικίας!

 

*Το Φεστιβάλ Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο της Ακρόπολης, από τις 17:00 το απόγευμα, με Δωρεάν Είσοδο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ