Μια φωτογραφία ανφάς αρκεί για να διαπιστώσεις αν είσαι γκέι

Ένας αλγόριθμος που ανέπτυξαν επιστήμονες στο Stanford University μπορεί να «δει» με μία και μόνο φωτογραφία ανφάς αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα είναι γκέι.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται στην ουσία για μια εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί από μια φωτογραφία να διαγνώσει αν κάποιος είναι γκέι, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου, ο αλγόριθμος αυτός μπορεί να ανακαλύψει με επιτυχία 81% για τους άνδρες και 74% για τις γυναίκες τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Μάλιστα, όταν ο αλγόριθμος επανεξέτασε πέντε φορές την ίδια φωτογραφία, τότε το ποσοστό επιτυχίας ανέβηκε στο 91% για τους άνδρες και στο 83% για τις γυναίκες.

Από την άλλη, όταν οι άνθρωποι επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο, είχαν επιτυχία μόλις 61% σε ότι αφορά στους άνδρες και 54% τις γυναίκες.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες δοκίμασαν την εφαρμογή σε ένα δείγμα 35.000 φωτογραφιών ανφάς που βρήκαν σε ιστοσελίδα για ραντεβού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες τείνουν να έχουν «γενετικά-ατυπικές» φυσιογνωμίες, εκφράσεις και στυλ που σημαίνει ότι οι γκέι δείχνουν πιο «γυναικωτοί». Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι γκέι τείνουν να έχουν πιο στενά σαγόνια, μακρύτερες μύτες και μεγαλύτερα μέτωπα από ότι οι στρέιτ, ενώ οι γκέι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα σαγόνια και πιο μικρά μέτωπα.

Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για την εκδοχή που θέλει τη σεξουαλική κατεύθυνση να είναι αποτέλεσμα έκθεσης σε συγκεκριμένες ορμόνες πριν τη γέννηση.

Σημειώνεται πάντως ότι στη συγκεκριμένη έρευνα δεν συμμετείχαν άνθρωποι άλλου χρώματος καθώς και διεμφυλικοί και αμφισεξουαλικοί.

 

Με πληροφορίες από: thenextweb.com / protothema.gr

Κεντρική φωτογραφία: theguardian.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ