Αγόρασε μία καντίνα και αντί για σάντουιτς πουλάει ρούχα

Θα καταδεχόσουν να ψωνίσεις από ένα τέτοιο κατάστημα;

 


Article featured image
Article featured image

Και όμως η φαινομενικά περίεργη ιδέα της ιδιοκτήτριας όχι μόνο βρήκε ανταπόκριση από τους καταναλωτές αλλά έχει γίνει trend και πλέον δεν προλαβαίνει να βάζει παραγγελίες για νέες παραλαβές ρούχων.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε όταν η Αμερικανή Jordana Fortaleza, πριν περίπου 5 χρόνια, σταμάτησε σε μία καντίνα για να φάει κάτι. Παρατηρώντας το όλο σκηνικό με τον κόσμο να περιμένει για το δικό του σνακ και το πως ήταν διαμορφωμένη η καντίνα, σκέφτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον ένα τέτοιο concept αντί να πουλάει φαγητό, να πουλάει ρούχα.

 



Πολύ σύντομα η ιδέα της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Αγόρασε ένα βαν του 1976, του έκανε την απαραίτητη αναμόρφωση και η κινητή μπουτίκ J.D. Luxe βγήκε στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Η ίδια αποδίδει την επιχειρηματική της επιτυχία στο ότι επιλέγει όλα τα προϊόντα που πουλά να είναι από μικρούς σχεδιαστές, από την τοπική αγορά του Λ.Α. Όπως εξηγεί, στις μέρες μας οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν ποιος έφτιαξε το προϊόν που αγοράζουν κι έτσι εγκαταλείπουν τα μαζικά brands. Από την κινητή μπουτίκ της δεν λείπει τίποτε.

Έχει κάθε είδους ρούχο και αξεσουάρ απλά σε μίνιμαλ ποσότητες. Η επιλογή κάθε είδους που μπαίνει στα ράφια γίνεται προσεκτικά και με γνώμονα το στυλ και το καλό γούστο.

 



Το πιο χρήσιμο εργαλείο της δουλειάς της είναι τα social media, μέσα από τα οποία διαφημίζει τη δουλειά της αλλά και το πού θα σταθμεύει κάθε μέρα τη μπουτίκ της. Το 2014, οι ανάγκες της επιχείρησης είχαν αυξηθεί τόσο πολύ που πήρε νέο αυτοκινούμενο για να χωρά τα προϊόντα αλλά και τους πελάτες. Οι ώρες που δουλεύει, μαζί με τη συνέταιρό της, είναι αρκετές αλλά όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει αυτό είναι πάντα λιγότερο κουραστικό.

Επίσης δέχεται παραγγελίες από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου. Υπάρχουν βέβαια και οι δυσκολίες του επαγγέλματος αφού αρκετές φορές έχει πάρει κλήση από την Τροχαία ενώ κάποιες έχει τρακάρει αλλά όλες οι δουλειές έχουν και τα μειονεκτήματά τους.

Πού ξέρετε, ίσως σύντομα να δούμε την ιδέα της Jordana να υλοποιείται και στην Κύπρο.  

 



 

 

Πηγή: news.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ