Το Finstagram (ίσως) είναι το διαφορετικό που έψαχνες στο social media

Ένας λογαριασμός στον οποίο θα ποστάρεις ό,τι θέλεις και όπως το γουστάρεις, χωρίς φίλτρα, χωρίς πόζες και χωρίς να αγωνιάς κάθε φορά για το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας σου. Πόσο cool ακούγεται αυτό;

 


Article featured image
Article featured image

Στην ουσία το Finstagram είναι σαν ένας δεύτερος κρυφός λογαριασμός –ψεύτικος- τον οποίο δημιουργείς στο Instagram και μοιράζεσαι μόνο με φίλους εμπιστοσύνης. Κάτι σαν το ημερολόγιο που κρύβαμε παλιά κάτω από το μαξιλάρι και μέσα γράφαμε όλα μας τα μυστικά και την βαρετή μας καθημερινότητα.

Για τους νεαρούς χρήστες των social media, για παράδειγμα, το Instagram είναι η εφαρμογή της επιλογής τους, ακόμη και σε σύγκριση με το Facebook, που κάποτε φαινόταν ανίκητο. Πολλοί έφηβοι αναφέρουν ότι νιώθουν «χωρίς έλεγχο» ή «απομονωμένοι», όταν δεν χρησιμοποιούν το Instagram και έχουν πολλούς ανεπίσημους κανόνες, σε ό,τι αφορά τα like και τα post.

 



Το Finsta, όμως, είναι η πλευρά του εαυτού σου που ντρέπεσαι να βγάλεις προς τα έξω – εκείνο το κομμάτι σου που έχει παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια των mainstream σειρών του Netflix, που του αρέσει να ποστάρει ανελέητα φιλοσοφικά memes και ενίοτε να κράζει, χωρίς προσχήματα, ό,τι τον ενοχλεί. Και μπορεί να ακούγεται μεγάλος μπελάς όλο αυτό, όμως τα περισσότερα πράγματα (αν όχι όλα) που μας κάνουν καλό, απαιτούν κάποια δουλειά.

 



 

Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να νιώσεις ανακούφιση, όταν γράφεις ημερολόγιο ή ανοίγεις την καρδιά σου σε έναν φίλο, το ίδιο συμβαίνει και με το Finstagram. Σεβαστοί Instagrammer όπως οι Hari Nef, Lorde και Tavi Gevinson λέγεται ότι έχουν Finstagram – επομένως θα αξίζει τον κόπο.



 

Με πληροφορίες από VICE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ