Σε αυτό το δείπνο τα παιδιά θα μαγειρέψουν για τους μεγάλους

Στην τραπεζαρία του «Κρυφού Σχολειού» θα σερβιριστεί φιλανθρωπικό δείπνο φτιαγμένο από παιδιά του Δημοτικού.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι συνειδητοποιούμε πως όλα γύρω μας αλλάζουν. Στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, εδώ και μερικά χρόνια, χρησιμοποιούνται κατά κόρον λέξεις όπως οικονομική κρίση, χρέος, ανεργία, φτώχεια κ.λπ.

Αδιαμφισβήτητα όλα αυτά δεν θα άφηναν ανεπηρέαστες τις τρυφερές καρδούλες των παιδιών, τα οποία γίνονται καθημερινά δέκτες των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μικροί και μεγάλοι στο Σχολείο μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στο νησί μας και όχι μόνον.

Στους χαλεπούς, λοιπόν, για τον τόπο μας καιρούς, τα παιδιά έρχονται φωτεινοί οδοδείχτες και δείχνουν στους μεγάλους τον δρόμο της άδολης και ανυστερόβουλης προσφοράς. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η αγάπη και η προσφορά δεν έχουν ηλικία και ούτε  όρια!

Μέσα σε αυτό το πνεύμα τα παιδιά του Δημοτικού «Το Κρυφό Σχολειό», που είναι Σχολείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βρίσκεται στη Λεμεσό, έρχονται για έβδομη χρονιά να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο την γενική προσπάθεια προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπό μας.

Έτσι, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην Τραπεζαρία του «Κρυφού Σχολειού», θα σερβιριστεί Φιλανθρωπικό Δείπνο.

 Τα παιδιά, όπως άλλωστε και προηγουμένως, θα κάνουν τα ίδια τις διάφορες προετοιμασίες, όπως αγορά προϊόντων και υλικών, σερβίρισμα φαγητών και ποτών, διακόσμηση της αίθουσας και πολλά άλλα.

Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό θυσιάζουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους σε συνεδρίες και επιμορφωτικά μαθήματα από επαγγελματίες μάγειρες και μετρ.

Το δείπνο είναι θεματικό και κάθε χρονιά αφιερώνεται σε διαφορετική χώρα. Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά μαθαίνουν βασικές και σημαντικές πληροφορίες γύρω από την χώρα αυτή (ιστορία, γεωγραφία, μουσική, χορό, διατροφή, γλώσσα, ενδυμασία, τέχνες, πολιτισμό). Φέτος, η βραδιά αφιερώνεται στον Πόντο.

  

Το κάθε παιδί αποτελεί και ένα ξεχωριστό κομμάτι στο παζλ που λέγεται «κοινωνία του αύριο» για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος και ζωή αυτός ο κόσμος.

Στο «Κρυφό Σχολειό», θα αντιστραφούν για λίγο οι ρόλοι και τα παιδιά θα γίνουν δάσκαλοι να μας διδάξουν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης.

Ας μαθητεύσουμε λοιπόν κοντά τους και ας συντονίσουμε τις καρδιές μας να χτυπούν στη δική τους συχνότητα!

Το δείπνο τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλου.

Χορηγός επικοινωνίας: SIGMALIVE

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ