Το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» τα είχε όλα, κυριολεκτικά όμως [tweets, εικόνες, video]

Πώς ένα πατριωτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από όλη τη χώρα, για ένα εθνικό ζήτημα μείζονος σημασίας, μετατρέπεται σε κάτι μεταξύ καρναβαλιού και φασιστικής διαδήλωσης; Αυτό, μόνο εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να το καταφέρουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Μακεδονομάχοι, αξιωματικοί του στρατού βγαλμένοι από σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, ένστολοι έφιπποι, χρυσαυγίτες, σύσσωμο το εκκλησιαστικό σώμα και κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς, αγνοί πατριώτες οι οποίοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν γιατί αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα και όχι για να εκμεταλλευτούν το γεγονός προς ίδιον όφελος.

Ένα ομολογουμένως εντυπωσιακής προσέλευσης συλλαλητήριο, το οποίο σε κάποια στιγμή ορισμένοι ανέφεραν ότι είχε φτάσει τις 500.000, άλλοι μιλούσαν για 300.000 χιλιάδες κόσμου, με τη Γενική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τελικά, να αναφέρει ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν περίπου 90.000 χιλιάδες πολιτών.

Παρακολουθώντας λίγο τους ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα μπορούσες εύκολα να αντιληφθείς ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από το στόχο της και αυτό που εντόπιζες δια γυμνού οφθαλμού ήταν μίσος, διχασμό, απειλές και πύρινους λόγους ακραίων στοιχείων που προσπαθούσαν να σπείρουν τον φανατισμό αντί της εθνικής ενότητας που τόσο χρειαζόμαστε.

Κάποιοι τους χαρακτήρισαν απλώς γραφικούς, άλλοι ένιωσαν εθνικά υπερήφανοι για τους αγνούς αυτούς πατριώτες, άλλοι έκαναν πλάκα βλέποντας με χιούμορ όλο αυτό που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Εμείς, αυτό που είδαμε, ήταν ένα μπερδεμένο πλήθος που ακροβατούσε ανάμεσα στην εθνική υπερηφάνεια και το σωβινισμό χωρίς τελικά να έχει ξεκάθαρο στόχο και σκοπό.

 

35 φωτογραφίες, tweets και βίντεο από όλα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο με την ιδιαίτερη και χιουμοριστική ματιά των social media. 

 


















ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ