Πώς ξεχωρίζεις έναν Κύπριο / μια Κύπρια στην Αθήνα

Όπως τη μύγα μες στο γάλα, θα λέγαμε, αλλά σκεφτήκαμε να το εξελίξουμε λίγο περισσότερο και να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, δίνοντας μάλιστα εικόνες που όλοι έχουμε δει ή εικόνες στις οποίες έχουμε πρωταγωνιστήσει*! Αλίμονο…

 


Article featured image
Article featured image

Συχνά-πυκνά, τόσο στο ένδοξο παρελθόν των θρυλικών 90s και 00s, αλλά και στα σημερινά χρόνια της υπομονής, κάθε Κύπριος που σέβεται την lifestyle πλευρά του εαυτού του πετάγεται ως την Αθήνα για να κάνει τα ψώνια του, να πάει στα μπουζούκια, να δει μια θεατρική παράσταση, ή απλώς να ξεσκάσει βρε παιδί μου απολαμβάνοντας έναν καφέ στο Κολωνάκι!

Πώς όμως ξεχωρίζεις έναν Κύπριο στην Αθήνα, άμα δεν είσαι υποψιασμένος. Η διεπιστημονική ομάδα της CITY, αφού μελέτησε συμπεριφορές και συμπεριφορές, σκιαγραφεί παρακάτω το προφίλ του Κύπριου και της Κύπριας που γυροφέρνει άσκοπα ή από σκοπού στην ελληνική πρωτεύουσα.

 

*Σε πολλά από τα σκηνικά που θα διαβάσεις παρακάτω (αν όχι σε όλα) υπήρξε πρωταγωνιστής και ο γράφων, οπότε το κείμενο αυτό είναι γραμμένο με λίγη δόση αυτοκριτικής και πολλή δόση αυτοτρολαρίσματος. Keep calm and have a look.

 

Κύπρια στην Αθήνα είναι αυτή που στέκει για ώρα μπροστά από Αφρικανούς πωλητές στο Μοναστηράκι και συζητά εποικοδομητικά για αρκετή ώρα (το γνωστό παζάρι), έτσι ώστε να πάρει σε τιμή ευκαιρίας μια τσάντα με το μονόγραμμα. Ο boyfriend / σύζυγος / πατέρας είναι παρακάτω και επίσης συζητά εποικοδομητικά φλερτάροντας με ένα «ρόλεξ», ένα «άρωμα», ένα «αιφόουν» ή ένα «ρέιπαν».

 

Κύπριος στην Αθήνα είναι ο άρχοντας των μπουζουκιών που έστω κι αν δεν ανεβαίνει πάντοτε στην πίστα για χορό, εντούτοις πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να ελιχθεί σαν χέλι και να χωθεί ανάμεσα σε γαρύφαλλα και θαμώνες για να βγάλει την απαιτούμενη selfie με τον Κιάμο -ή τον κάθε Κιάμο. Εξάλλου, αυτά θα μείνουν!

 

Κύπρια στην Αθήνα είναι αυτή που κυκλοφορεί φορτωμένη τσάντες στην Ερμού, συνήθως σε μεγάλη παρέα, συνήθως μιλώντας φωνακτά, αλλά πάντοτε με βήμα νωχελικό, σχεδόν σημειωτόν.

 

Κύπριος στην Αθήνα είναι αυτός που όταν πεινάσει σταματάει στο γυράδικο και παραγγέλνει όχι ένα αλλά 2-3 πιτόγυρα, κομπλέ μαζί με τις πατάτες τους, αφού με έναν μόνο ποιος χορταίνει; Στην Κύπρο την έχουμε μεγάλη την πίτα, οπότε λογικό είναι να θέλουμε μπόλικο φαγητό για να χορτάσουμε και για να έχουμε δυνάμεις!

 

Κύπρια στην Αθήνα είναι αυτή που έχει καστανοκόκκινο σγουρό μαλλί και υπερμέγεθες γυαλί του ήλιου. Ενίοτε, μάλιστα, φοράει UGG Boots.

 

 

Κύπριος στην Αθήνα είναι αυτός που φορά μαύρο μπλουζάκι και τζιν, έχει μούσια και έχει το τσαντάκι μέσης είτε στη μέση είτε χιαστί μπροστά, αφού έτσι θα αποτρέψει τυχόν κλοπές. Κι αν έχει back pack μαζί του, πάλι θα την έχει μπροστά και πάλι για να δυσκολέψει τους κλέφτες.

 

Κύπριος στην Αθήνα είναι αυτός που επιλέγει τα πιο mainstream στο Μοναστηράκι, λες και το ‘χουμε τάμα να τρώμε στον Μπαϊρακτάρη ή στον Θανάση.

 

Κύπριος στην Αθήνα είναι αυτός που επιλέγει ξενοδοχείο στην Ερμού ή σε παράδρομο για να είναι στην καρδιά του shopping. Οτιδήποτε πιο μακριά, είναι άσκοπο και στερεί από τον ποιοτικό χρόνο του ταξιδιού.

 

Κύπρια στην Αθήνα είναι η φορτωμένη με τσάντες Hondos Center, γεμάτες με καλλυντικά, αρώματα, κρέμες ημέρας και σώματος, αφού τα βρίσκει τζάμπα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους λευκούς αναπτήρες που κουβαλούσαμε στην Κύπρο κάθε φορά που ταξιδεύαμε Αθήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ

 

Οι δύο πιο πάνω φωτογραφίες με πρωταγωνιστές Κύπριους είναι από στιγμιότυπα του εν λόγω βίντεο το οποίο αφορά σε ένα γκάλοπ που έγινε στην Αθήνα με θέμα «Πρέπει να επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών από ομόδοξα ζευγάρια;»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ