Λίγο πριν το μεγάλο debate των δύο υποψηφίων το #AskDebateCy γίνεται viral

Αν μας ζητούσαν να βρούμε ένα καλό που έκαναν οι #proedrikes2018, αυτό θα ήταν ότι κατάφεραν να «πείσουν» τους Κύπριους να εκμεταλλευτούν τα social media και για κάτι άλλο πέραν των selfies και τον βαθυστόχαστων post.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση, ίσως είναι η πρώτη, που οι Κύπριοι χρήστες, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση έπιασαν τον παλμό της εποχής και ανέλαβαν δράση μέσω των social media.

Δημιουργήθηκαν πολιτικά trends και viral hashtags σε Twitter και Facebook. Live σχολιασμός και κριτική πολιτικών εκπομπών και αναμετρήσεων, συνεχές trolling και online αντιπαραθέσεις, που ναι μεν πολλές φορές ξέφευγαν από τα όρια, εντούτοις όμως δημιούργησαν συνθήκες για να ασχοληθεί ακόμη περισσότερος κόσμος με την επικαιρότητα. Γεγονός βέβαια, που δεν μεταφράστηκε στην κάλπη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στις 20:30 απόψε Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα συναντηθούν τηλεοπτικά σε ένα γαλλικού τύπου debate για να παρουσιάσουν για τελευταία φορά, πριν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, τις θέσεις τους σχετικά με το κυπριακό, την οικονομία, την εσωτερική διακυβέρνηση και την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσουν όταν και εφόσον εκλεγούν.

Μια τηλεμαχία μεγάλου ενδιαφέροντος όπως φαίνεται, αφού εδώ και μερικές ώρες στα social media κυκλοφορεί το #AskDebateCy σε Facebook και Twitter, στο οποίο πολίτες ανεβάζουν ερωτήματα τα οποία θα ήθελαν να απαντηθούν από τους υποψηφίους.

Ήδη το hashtag έχει αρχίσει να διαδίδεται με τα ερωτήματα να αυξάνονται. Μένει μόνο να δούμε εάν οι 2 υποψήφιοι θα απαντήσουν σε κάποιες από αυτές ή θα τις προσπεράσουν…

 



Παρακολούθησε το τελευταίο debate των δύο υποψηφίων στις 20:30 από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ