25 άτομα απαριθμούν τους στόχους που έθεσαν (αλλά ΔΕΝ πέτυχαν) το 2017

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, οι περισσότεροι από εμάς κάνουν ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και θέτουν τους στόχους που θέλουν να υλοποιήσουμε τη νέα χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Τους τηρούν ή ισχύσει αυτό που λέμε «από Δευτέρα δίαιτα»;

Τι στόχους έβαλες το 2017 και ΔΕΝ τους πέτυχες;

Αυτό ζητήσαμε να μας απαντήσουν φίλοι και γνωστοί, να μοιραστούν μαζί μας δηλαδή κάτι αρκετά προσωπικό.

Οι απαντήσεις πολλές και ενδιαφέρουσες, αναμενόμενες και μη.

Εμείς, πάντως, τους ευχόμαστε φέτος να πετύχουν όλους τους στόχους τους…

 

Δήμητρα, 33

Γελώ με την απάντησή μου που είναι τόσο αληθινή. Είχα πει ότι θα πάω γυμναστήριο. Δεν τα κατάφερα ποτέ! Από Δευτέρα σε Δευτέρα, από μήνα σε μήνα.

 

Αγγέλα, 28

Εν βάλλω, γιατί καταντά boring τούτο το πράμα. Βασικά, πάντα λέω να παστήνω αλλά εν με θωρώ να γίνομαι βίτσα ποττέ. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω.

 

Μιχάλης, 35

Το 2017 είπα ότι θα γίνω λιγότερο αναβλητικός αλλά συνεχώς το ανέβαλλα. Ελπίζω πως μέσα στο 2018 θα καταφέρω να μειώσω την αναβλητικότητά μου.

 

Νάταλη, 28

Για ακόμη μία χρονιά είπα ότι θέλω να φύγω από το πατρικό μου και να πιάσω δικό μου σπίτι και για ακόμη μία χρονιά εξακολουθώ να ζω με τους γονείς μου.





 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ - 4 ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ CITY ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

 

Μαρίνα, 28

Ένα μόνο; Βασικά, αυτά που είχα βάλει στόχο το 2017 ήταν να αλλάξω δουλειά, να χάσω βάρος, να έχω περισσότεροι υπομονή με τους ανθρώπους και να σκεφτώ και να υλοποιήσω μια πρωτότυπη ιδέα που δεν υπάρχει. Δεν έκανα τίποτα απ' όλα αυτά…

 

Χριστίνα, 30

Να χάσω κιλά. Όπως είχα πει και το 2016 και το 2015. Εξακολουθώ να το θέτω ως στόχο κάθε χρόνο.

 

Νικόλας, 32  

Δεν βάζω στόχους γενικά. Αν όμως πρέπει να πω κάτι που ήθελα να πετύχω και εξακολουθώ να το θέλω, αφού ακόμη δεν τα κατάφερα, είναι να λέω όχι σε κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις.

 

Δημήτρης, 25

Νομίζω κατάφερα να πετύχω όλους τους στόχους που έβαλα για το 2017 εκτός από έναν, να αγοράσω καινούργια συσκευή τηλεφώνου. Όποτε είχα τα χρήματα για να το κάνω, πάντα κάτι πιο επείγον προέκυπτε και δεν τα κατάφερνα. Έτσι έμεινα με μια απαρχαιωμένη παντόφλα.





 

Άννα, 40

Πέρα από τους στόχους που καθιερωμένα θέτω κάθε Πρωτοχρονιά αλλά πότε δεν πραγματοποιώ (γυμναστήριο, υγιεινή διατροφή, χρόνος για τον εαυτό μου), θεωρώ πως οι δυο πιο σημαντικοί στόχοι του 2017 που έθεσα και δεν πραγματοποίησα είναι να μάθω να λέω πιο πολλά όχι στη ζωή μου και να κάνω ακόμη ένα ταξίδι ως εθελόντρια για να βοηθήσω κάποιο σημαντικό σκοπό... ελπίζω να τους πραγματοποιήσω όμως το 2018.

 

Δάφνη, 26

Όλος παραδόξως μπορώ να πω ότι κατάφερα να πραγματοποιήσω όλους τους στόχους που έθεσα για το 2017. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και φέτος.

 

Άγγελος, 26

Αποφάσισα πως το 2017 δεν θα είχα στη ζωή μου τοξικούς ανθρώπους. Τελικά δεν μπορείς να απαλλαγείς με τίποτα από αυτούς. Είναι παντού. 

 

Χρίστος, 31

Ήθελα μέσα στο 2017 να κάνω το πρώτο μου παιδί, αλλά δεν έτυχε. Ελπίζω να το κάνω φέτος.

 

Μαρία, 32

Έθεσα στόχο για το 2017 πως θα έκοβα το κάπνισμα και τελικά δεν το έκανα. Είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις και θαυμάζω αυτούς που το πέτυχαν.

 

Ευτυχία, 35

Να αγαπώ και να περιποιούμαι περισσότερο τον εαυτό μου.

 

Μόνικα, 25

Να χάσω πέντε κιλά.

 

Νικόλας, 40

Ο στόχος που έβαλα για το 2017, αλλά δεν τον πέτυχα ήταν να κάνω κάτι που να μην χρειάζεται να πηγαίνω πλέον δουλειά. Ελπίζω πως θα το πετύχω φέτος.

 

Χριστίνα, 48

Να κερδίσω το τζόκερ. Έπαιξα πολλές φορές αλλά δεν κέρδισα.

 

 

Άννα, 36

Είπα πως το 2017 θα έχανα 10 κιλά, αλλά δεν τα κατάφερα, έτσι έθεσα το στόχο αυτό για το 2018.

 

Σωτήρης, 43

Τους περισσότερους στόχους μου τους πέτυχα. Αυτό που δεν κατάφερα να υλοποιήσω ήταν να κλείσω όσες συμφωνίες ήθελα για την εταιρεία μου.

 

Ξενοφώντας

Ακόμα μια χρονιά έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ενώ είχαμε θέσει κάποιους στόχους για να πετύχουμε, δεν καταφέραμε να τους εκπληρώσουμε όλους. Για παράδειγμα: 1) Ακόμα να γίνουμε εκατομμυριούχοι γράφοντας μαλακίες στο ίντερνετ. 2) Ακόμα δεν καταφέραμε να κατοχυρώσουμε τα Ξεροτήανα Πάφου σαν προϊόν  Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), έτσι ο οποιοσδήποτε να μπορεί να ετοιμάσει κανονικά Ξεροτήανα και να τα ονομάσει Ξεροτήανα Πάφου. 3) Ακόμα να κάνει tweet ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας μας για Fake News. 4) Ακόμα να καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι η Γη ΔΕΝ είναι επίπεδη.

 

Μαρία, 40

Να είμαι πιο ήρεμη και να χαμογελώ περισσότερο.

 

Γιώτα, 28

Είπα πως το 2017 θα πήγαινα στο γυμναστήριο εντατικά, αλλά δεν…

 

 

Κωνσταντίνος, 43

Να βρω το άλλο μου μισό. Εύχομαι μέχρι το τέλος του 2018 να το βρω.

 

Χριστίνα, 27 

Ήθελα μέσα στο έτος που μας πέρασε να βρω τη δουλειά που ονειρεύομαι. Δεν την βρήκα όμως.

 

Ηρόδοτος, 33 ετών

Το συνειδητοποίησα στο τέλος της χρονιάς, ότι το 2017 δεν πήρα καθόλου άδεια, ούτε καν μία μέρα sick leave. Για το 2018, ήδη προγραμμάτισα στην ατζέντα μου εντός Ιανουαρίου να κάνω book τις καλοκαιρινές διακοπές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ