«Είσαι μαύρη. Να επιστρέψεις πίσω στην πατρίδα σου. Δεν είσαι σαν εμάς»

Τι θα έκανες αν βρισκόσουν μπροστά σ’ ένα τέτοιο ντροπιαστικό περιστατικό ρατσισμού;

 


Article featured image
Article featured image

Θα αντιδρούσες; Θα παρακολουθούσες αμέτοχος; Θα ένιωθες ντροπή για το ανθρώπινο είδος;

Εμείς διαβάζοντας το εν λόγω περιστατικό, αυτό νιώσαμε. Ντροπή…

Το συμβάν συνέβη στους δρόμους του Βανκούβερ, στον Καναδά, όταν η Anika Vassel βρισκόταν σταματημένη στο φανάρι, μέσα στο αυτοκίνητό της. Τότε, μια γυναίκα πλησίασε στο παράθυρό της και την ρώτησε από πού καταγόταν. Πριν η Vassel προλάβει να απαντήσει, άρχισε να της φωνάζει: «Τράβα πίσω στην πατρίδα σου. Όταν σε βλέπω, βλέπω μόνο ότι δεν είσαι μία από εμάς. Βλέπω ότι είσαι μαύρη».   

Η γυναίκα συνέχισε την επίθεση, ακόμη πιο εξαγριωμένη όταν η Vassel της απάντησε ότι ήταν τζαμαϊκανο-αφρικανικής καταγωγής, αλλά μεγάλωσε κι ανατράφηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.   

«Είμαστε σε μεγάλο κίνδυνο», συνέχισε να φωνάζει. «Είστε σε μεγάλο κίνδυνο, επειδή βρίσκομαι στο αυτοκίνητο μου και κοιτάω τη δουλειά μου;», αναρωτήθηκε η νεαρή.   

 

Ας σημειωθεί, ότι βάσει σχετικής αναφοράς των Ηνωμένων Εθνών για το 2017, ο Καναδάς είναι από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ρατσισμού, λεκτικών ρατσιστικών επιθέσεων και κυρίως ρατσιστικής βίας εναντίον μαύρων: μόνο το 2016 στη χώρα σημειώθηκαν 214 εγκλήματα μίσους εναντίον μαύρων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ