Η άσεμνη κίνηση νεαρού σε φωτογραφία με τον Μακρόν

Μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις στη Γαλλία και δη ανάμεσα στη γαλλική ακροδεξιά.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρωθυπουργός προτίμησε να εκτονώσει τους τόνους με τα λόγια του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στις γαλλικές Αντίλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφήθηκε με δύο νεαρούς μαύρους, ένας εκ των οποίων προέβη σε μια άσεμνη χειρονομία προς τον φακό.

Ο ένας εκ των οποίων που δεν φορά μπλούζα, κάνει την άσεμνη χειρονομία, υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

 


 

«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε ένα tweet η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την πολεμική διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες τους».

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στην φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή για ληστεία.

«Δεν θα διδαχθούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους» συνέχισε και «πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχθεί» κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.

 


 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Έρευνα αποκαλύπτει τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε νέους φίλους

Article featured image

Αλλάζουν τα ταξίδια με Ryanair για οικογένειες: Τι ισχύει πλέον για γονείς και παιδιά

Article featured image

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα