Γιγάντιος ιστός αράχνης «παγίδευσε» και άλλη περιοχή της Ελλάδας

Μόνο που αυτή τη φορά το μέγεθος του ιστού ήταν (πολύ) μεγαλύτερο.

 


Article featured image
Article featured image

Το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην περιοχή του Αιτωλικού, με τις αράχνες να φτιάχνουν ιστό 300 μέτρων καλύπτοντας καλύψει φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως οι αράχνες αποφάσισαν να καλύψουν μεγαλύτερη έκταση δημιουργώντας ένα πέπλο μεγέθους 1000 μέτρων επί 10 πλάτος στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδας στον δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου τον Αι Νικόλα στο Πόρτο Λάγος.

Σύμφωνα με τη βιολόγο του Φορέα Ευτέρπη Πατετσίνη «το φαινόμενο αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Έχουν αυξηθεί την συγκεκριμένη εποχή - και γενικά κάθε χρόνο αυξάνονται πάρα πολύ - οι σκνίπες, τα μυγαράκια, οπότε οι αράχνες έχουν άφθονη τροφή με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ γρήγορα και να έχουμε πάρα πολλές αράχνες. Γι’ αυτό έχουμε και αυτούς τους τεράστιους ιστούς, έχουμε υπερπληθυσμό στις αράχνες. Είναι μια φυσική εξέλιξη. Από τη στιγμή που έχουν πολλή τροφή πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν μεγαλύτερους ιστούς που μπορούν να καλύψουν φυτά, θάμνους ακόμα και δέντρα».

Όπως λέει, το «φαινόμενο είναι παροδικό και εξηγεί μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα και μειωθεί η τροφή, δηλαδή σκνίπες και μυγαράκια, θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αράχνες».

  

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ