Τι αποζημίωση θα πάρουν οι πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης Κυριακής

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και ο αυξημένος αριθμός των πληγέντων.

 


Article featured image
Article featured image

Από 40 που ήταν οι αρχικοί υπολογισμοί, έφτασαν τις 120 οι πληγείσες κατοικίες και υποστατικά από την κακοκαιρία την περασμένη Κυριακή που επηρέασε κυρίως τις περιοχές Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΥπΕξ Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμπληρώνοντας πως υπολογίζεται οι πρώτες αποζημιώσεις να δοθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Για τις κατοικίες και τα υποστατικά, έχει αρχίσει από χθες το πρωί η καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών από έξι συνεργεία Πολιτικών Μηχανικών και Τεχνικών της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, της Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και της Πολιτικής Άμυνας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.   

Ταυτόχρονα, θα προωθηθεί άμεσα η παραχώρηση οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή προκαταβολής, μέχρι €2.000 στους πληγέντες. Μόλις ολοκληρωθεί η απογραφή των ζημιών οι επηρεαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν με τις απαραίτητες ενέργειες για επιδιόρθωσή τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, προτίθεται να υποβάλει Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο με την οποία θα ζητείται η παραχώρηση άμεσης οικονομικής βοήθειας, ως πρώτο μέτρο ανακούφισης των πληγέντων. 

Το κοινό πληροφορείται ότι, ως σημείο επαφής για τους πληγέντες έχει ορισθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση ο οικείος Κοινοτάρχης, στον οποίο οι πληγέντες θα πρέπει να αποταθούν για να προσκομίσουν τα στοιχεία τους και να συμπληρώσουν τα αναγκαία έντυπα. Οι πληγέντες που έχουν ασφαλιστική κάλυψη, καλούνται να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες τους, για την εκτίμηση της ζημιάς και από αυτές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ