Στην Κύπρο μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου

Στο χάρτη του διεθνούς κινηματογράφου εισέρχεται η Κύπρος μέσω της προσέλκυσης μεγάλων διοργανώσεων και φεστιβάλ ταινιών.

 


Συμφωνά με το ΚΥΠΕ, υπογράφτηκε πρόσφατα, μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της νεοσύστατης εταιρείας Screentale, με εκπροσώπους στην Κύπρο, και την παγκοσμίου φήμης αμερικανική Tribeca Enterpises NY,  ιδιοκτησίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Η εταιρεία του διάσημου ηθοποιού διοργανώνει ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, το Tribeca Film Festival, με έδρα την ομώνυμη γειτονιά του νοτίου Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα προσελκύει μεγάλες προσωπικότητες της 7ης Τέχνης και εκατομμύρια φίλους του κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο.

Το Γραφείο Τύπου της Tribeca Enterprises επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είμαστε σε διερευνητικές συνομιλίες με την εταιρεία Screentale για ζωντανές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τις οποίες μελετούν να διοργανώσουν στην Κύπρο».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Screentale, ο οποίος εργάζεται για χρόνια πάνω σ’ αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο, η εταιρεία φιλοδοξεί στο να καταστεί ένας επιτυχημένος διεθνής θεσμός, ο οποίος θα προβάλλει παγκόσμια την Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ