Βίντεο με τις βροχές που έφερε ο «Ορέστης» τα ξημερώματα στην Κύπρο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

1. Κτύπησε ξημερώματα ο «Ορέστης»

Πέρασμα από την Κύπρο έκανε η καταιγίδα «Ορέστης», με το φαινόμενο να αρχίζει το βράδυ της Τετάρτης (24/10) και να γίνεται εντονότερο τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/10).

Δεκάδες βίντεο αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας τις βροχές σε ολόκληρο το νησί.

Από το Πισσούρι της Πάφου μέχρι το Παραλίμνι στην Ελεύθερη Αμμόχωστο επικράτησαν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω και παρακολουθήστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

 

2. Εξακολουθεί να αναζητείται η 15χρονη Μιχαέλλα

Εξακολουθεί να αναζητείται η πιο κάτω εικονιζόμενη 15χρονη, η οποία ελλείπει από το χώρο διαμονής της στην Λευκωσία, από την περασμένη Τρίτη 22/10/2018.

Η 15χρονη ελλείπουσα ονομάζεται Μαρία Μιχαέλλα Κυπριανού και περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70μ. περίπου, με μαύρα κοντά μαλλιά.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22802222, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460.

 

 

3. Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης

Τέθηκε σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την απαγόρευση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης, στα οποία οφείλεται τουλάχιστον το 70% της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία θα απαγορεύει από το 2021 και μετά την πώληση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης, όπως μαχαιροπίρουνα, ωτοκαθαριστές (μπατονέτες), πιάτα, καλαμάκια, αναδευτήρες ποτών, ράβδους στήριξης μπαλονιών.

Τα Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσέθεσαν στη λίστα των προς απαγόρευση προϊόντων τις λεπτές πλαστικές σακούλες από οξοδιασπώμενο πλαστικό υλικό, καθώς και τις συσκευασίες γρήγορου φαγητού από διογκωμένη πολυστερίνη.

Προτείνουν, επίσης, μέτρα μείωσης των αποβλήτων των προϊόντων καπνού, ιδιαίτερα δε των φίλτρων τσιγάρου τα οποία περιέχουν πλαστικό, αλλά και των απολεσθέντων ή εγκαταλελειμμένων στις θάλασσες αλιευτικών εργαλείων.

Δείτε περισσότερα στο SigmaLive.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ