Στην υπόλοιπη Ευρώπη κρύο στην Κύπρο και πάλι καλοκαίρι

Πώς διαμορφώνεται ο καιρός από αύριο.

 


Article featured image
Article featured image

Η σφήνα ύφεσης – συνοπτικής κλίμακας (Long Wave Trough), που περικλείει και άλλες μικρότερες δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις (Short Wave Troughs), η οποία επηρεάζει τη δυτική Ευρώπη και νοτιότερα προς δυτική Μεσόγειο και βορειοδυτική Αφρική, θα παραμείνει στις εκεί περιοχές για αρκετές ημέρες.

Στις περιοχές που αναφέρονται πιο πάνω θα επικρατεί άστατος καιρός, με θερμοκρασίες πιο κάτω των κανονικών και βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος αυτών των περιοχών, πιο πάνω των κανονικών. Σε αυτό το διάστημα αναμένονται τοπικά ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σφήνα έξαρσης (Ridge) να ανηφορίσει από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας, όπου μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο, αναμένεται ηλιόλουστος και ξηρός καιρός με θερμοκρασίες πιο πάνω των κανονικών για την εποχή, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Ανηφορίζοντας σταδιακά η σφήνα έξαρσης προς δυτική Ρωσία, φαίνεται να ευνοεί σφήνα ύφεσης προς την περιοχή μας από τα βορειοανατολικά, με πιθανότητα αλλαγής του καιρικού σκηνικού κάποια στιγμή από την Κυριακή προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Το απόγευμα ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη συνεχίζει ο ηλιόλουστος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως στους 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα ανατολικά παράλια, 26-28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται παρόμοιος καιρός με αύριο, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται σημαντική ενίσχυση του ανατολικού ρεύματος αέρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου: 

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και παροδικά στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα ανατολικά και τα νότια, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ