12 χιλιάδες πεζοί και 5.455 οχήματα Ε/κ επισκέφθηκαν το τριήμερο τα κατεχόμενα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκυπρίων επισκέφθηκαν το περασμένο τριήμερο τη Βόρεια Κύπρο

Μόλις χθες, δημοσιεύματα ήθελαν τις κατοχικές Αρχές να δηλώνουν προβληματισμένοι με την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στα σημεία ελέγχου για τα κατεχόμενα το τελευταίο διάστημα από τη διέλευση Ε/κ. Το γεγονός, φαίνεται να επιβεβαιώνει με ρεπορτάζ του το Sigmalive, αφού σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ειδησεογραφικό portal για τις διακινήσεις του τριημέρου πέραν των 12 χιλιάδων Ελληνοκυπρίων μετακινήθηκαν πεζοί προς τα κατεχόμενα, ενώ συνολικά 5.455 ελληνοκυπριακά οχήματα πέρασαν από τα σημεία ελέγχου με ανυπολόγιστο αριθμό επιβαινόντων. Μήπως, αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία για το ότι λαός της Κύπρου έχει εντελώς διαφορετική άποψη από αυτούς;

Για να διαβάσετε το εκτενές ρεπορτάζ πατήστε στο Sigmalive



 

Ποιος είπε ότι τα βρήκαν οι της Παιδείας;

Αφού τους πήρε ένα τρίμηνο για να συμφωνήσουν ότι πρέπει να καθίσουν σε διάλογο, λίγες μέρες αργότερα έβγαλαν ξανά τα μαχαίρια με αφορμή, αυτή τη φορά, τις εξετάσεις τετράμηνου. Ο Υπουργός Παιδείας, που επιμένει στη διεξαγωγή τους, κάλεσε στις 14.00 στο γραφείο του τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, τους γονείς και τους μαθητές, που διαφωνούν. Αργά χθες το απόγευμα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της αναστολής του μέτρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε περίπτωση άρνησης του Υπουργείου, οι γονείς είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν κλιμακωτά μέτρα, μεταξύ των οποίων πορεία διαμαρτυρίας, ακόμη και κλείσιμο των σχολείων σε εργάσιμες ώρες. Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προχωρήσει, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της Βουλής για αναστολή των εξετάσεων για ένα χρόνο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.





 

Έγινε του Champions League χθες το βράδυ

Νίκη για Μπάρτσα, Ιντερ, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Παρί και Νάπολι. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο Γουέμπλεϊ επί της Τότεναμ με 4-2 έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μέσι, η Ίντερ επικράτησε εκτός έδρας της Αϊντχόφεν και έκανε το 2 στα 2, η Ατλέτικο προχώρησε νικηφόρα κερδίζοντας την Μπριζ στην Ισπανία, η Ντόρτμουντ επικράτησε εύκολα στη Γερμανία της Μονακό, η Παρί συνέτριψε τον Ερυθρό Αστέρα στο Παρίσι και η Νάπολι κατέβαλε στο τέλος την Λίβερπουλ στην Ιταλία.  Αυτά ήταν τα κυριότερα αποτελέσματα της χθεσινής 2ης αγωνιστικής ημέρας των ομίλων 1-4 του Champions League.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ