Strategic tips: Επένδυση στη συνεχή κατάρτιση των εργαζομένων

Σύμφωνα με το U.S. Bureau of Labor Statistics, οι εταιρείες με λιγότερους από 100 εργαζόμενους, αφιερώνουν μόνο 12 λεπτά κατάρτισης των στελεχών τους κάθε 6 μήνες. Οι οργανισμοί με 100-500 εργαζομένους επενδύουν μόλις 6 λεπτά. Αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι απίστευτο.

 


Article featured image
Article featured image

Με βάση ένα μακροπρόθεσμο ερευνητικό project για λογαριασμό του Middlesex University for Work Based Learning, σε δείγμα 4.300 εργαζομένων, βρέθηκε ότι το 74% των συμμετεχόντων δεν είχαν φτάσει στο πλήρες επίπεδο της δυναμικής τους λόγω της έλλειψης ευκαιριών ανάπτυξης. Το μάθημα που απορρέει από το παραπάνω είναι το εξής: επενδύστε στην ανάπτυξη των υφιστάμενων στελεχών σας. Εξάλλου, το κόστος μίας τέτοιας επένδυσης είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αντικατάστασής τους. Συμβάλλετε έτσι ώστε τα στελέχη σας να διευρύνουν τις γνώσεις τους προσφέροντάς τους περισσότερες επιλογές εκπαίδευσης. Προσφέρετε στα στελέχη αυτά την ευκαιρία να ανελιχθούν επαγγελματικά μέσα στην εταιρεία και να κερδίσουν καλύτερες μισθολογικές απολαβές.



ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

Κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων εισηγήσεών μου αναφορικά με την Εξυπηρέτηση Πελατών, έχω διαπιστώσει ότι πολλοί οργανισμοί παραμελούν τη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους, καθώς αισθάνονται ότι πρόκειται για μία δαπανηρή επένδυση κατά την οποία τα στελέχη χάνουν τον χρόνο τους. Εκείνο το οποίο αποτυγχάνουν να κατανοήσουν είναι τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες πρακτικές και τον τρόπο με τον οποίο συνεισφέρουν στην επιχειρηματική λειτουργία στο σύνολό της. Τα οφέλη από τη διεξαγωγή αυτών των προγραμμάτων είναι πολύ πιο σπουδαία και μακροχρόνια. Συγκεκριμένα:

- Η συνεχής κατάρτιση μεριμνά για τους «αδύναμους κρίκους». Βοηθάει στη μείωση των αδύναμων κρίκων και διασφαλίζει ότι τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν.

- Η συνεχής κατάρτιση αυξάνει την εργασιακή ικανοποίηση. Δείχνει με έμπρακτο τρόπο ότι τα στελέχη έχουν αξία. Συμβάλλει στο να ανέβουν στην καμπύλη της μάθησης και να εργάζονται πιο παραγωγικά. Θα γνωρίζουν ότι μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχουν, μπορούν να εξελιχθούν επαγγελματικά σε νέες θέσεις εργασίας, με καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης ή/και καλύτερο μισθό μέσα στον ίδιο οργανισμό.

- Η συνεχής εκπαίδευση προάγει και ενισχύει την εργασιακή απόδοση. Ειδικότερα, ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό, παρέχει αυτοπεποίθηση και ενημερώνει για τις νέες εξελίξεις. Η απορρέουσα αυτοπεποίθηση ωθεί τους εργαζόμενους να αποδώσουν καλύτερα και να σκεφτούν νέες ιδέες έτσι ώστε να αριστεύουν.

- Η συνεχής εκπαίδευση πρέπει να πραγματοποιείται τη σωστή στιγμή. Επειδή τα στελέχη εκπαιδεύονται με βάση τον χρόνο σας, αντιλαμβάνονται ότι εκτιμώνται αρκετά προκειμένου να επενδύετε σε αυτούς.

- Η συνεχής εκπαίδευση συνδράμει στο να προπορεύεστε του ανταγωνισμού. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας εξελίσσεται συνεχώς και εσείς, ως εταιρεία, θα συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά. Η στασιμότητα μπορεί να καταστρέψει την επιχείρησή σας.

Προσωπικά, πάντα προτείνω στους οργανισμούς να εκπονούν ένα σχέδιο κατάρτισης και ανάπτυξης για όλα τα στελέχη τους. Η κατάρτιση και ανάπτυξη ορίζονται ευρέως ως εκείνες οι δραστηριότητες που στοχεύουν στην αύξηση των προτύπων των εργαζομένων και ως εκ τούτου, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών. MW

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ JOHN TSCHOHL

Ο John Tschohl είναι διεθνώς αναγνωρισμένος Service Strategist και ομιλητής. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Service Quality Institute* στη Μινεάπολις της Μινεσότα. Χαρακτηρίζεται από τα περιοδικά Time και Entrepreneur ως γκουρού της εξυπηρέτησης πελατών, ενώ έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του «Moving Up». Το Service Quality Institute έχει αναπτύξει περισσότερα από 26 προγράμματα κατάρτισης πελατών που έχουν διανεμηθεί και παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο.



Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Customer Service Guru Day στις 24 Οκτωβρίου – περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες www.customerserviceguruday.com

 

Παρουσιάζει: Η Ελληνική Τράπεζα

Μέγας Χορηγός: MTN

Χορηγός: OptimalHR

Χορηγός: Zorbas Catering Conference experience

Υποστηρικτής: Coneq

Χορηγός επικοινωνίας: Economy Today

Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ