Μάθε πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνεις στα social media

Νέα έρευνα σημειώνει πως οφείλουμε να βάλουμε όρια στο χρόνο που πρέπει να σπαταλάμε στα μέσα κοινωνική  δικτύωσης.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας τον Δεκέμβριο, επισήμανε πως η περιορισμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα 30 λεπτά ημερησίως  μπορεί να βελτιώσει τη ψυχική μας υγεία, που μέσω αυτών πλήττεται.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας εξέτασαν τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης μεταξύ 143 προπτυχιακών φοιτητών ηλικίας 18 έως 22 ετών, χωρίζοντάς τους σε δύο ξεχωριστές ομάδες.

Το πείραμα διεξήχθη για τρεις εβδομάδες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκε η εντολή να συνεχίσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τον τρόπο που το έκαναν καθημερινά, ενώ  στη δεύτερη να περιοριστεί η χρήση τους στα 10 λεπτά ανά πλατφόρμα. Οι αλλαγές ήταν οφθαλμοφανείς.

Οι χρήστες που περιόρισαν το χρόνο που σπαταλούσαν στα αγαπημένα τους social media, είδαν διαφορά στην ευημερία τους γενικότερα, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης. Το άγχος, που οφειλόταν στην αυξανόμενη τάση για αυτο-παρακολούθηση, διαπιστώθηκε  πως μειώθηκε αισθητά.

Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ