Το Θέατρο Ανεμώνα κοντά στα αδέσποτα

«Αλίμονο στους Νέους» ή Αλίμονο στους γέρους. Η ελληνική εκδοχή του Φάουστ!

 


Το κλασικό έργο «Αλίμονο στους Νέους», γνωστό από την αξέχαστη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σε μία μοναδική παράσταση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Φιλοζωικού Συνδέσμου P.A.W.S. στη σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα.

Την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου και ώρα 20.00.

Η επιθυμία να μείνουμε πάντα νέοι. Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του νέου με το παλιό, της αγάπης ενάντια στο χρήμα.

Ένα γλυκύτατο έργο, με χιούμορ, τρυφεράδα και ανθρωπιά. Όλα αυτά ζωντανεύουν με αγάπη, αλήθεια και ευωδία γιασεμιού ελληνικής αυλής στη σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα!

Το διαχρονικό, κλασικό πια έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο από τον Δημήτρη Χορν το 1961 σε σκηνοθεσία του ιδίου και αμέσως μετά ακολούθησε η περίφημη ταινία σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου με τον Δημήτρη Χορν και την Μάρω Κοντού.

Υπόθεση Έργου:

Στην ιστορία του έργου ο Αντρέας και ο Αγησίλαος είναι δύο εύποροι ηλικιωμένοι αστοί, ανύπαντροι και ερωτευμένοι με τη νεαρή γειτονοπούλα τους, τη φτωχή και ορφανή κόρη μιας παραδουλεύτρας, την όμορφη Ρίτα. Ο Αντρέας που πιστεύει ότι μόνο τα νιάτα φέρνουν την ευτυχία και όχι τα χρήματα, σαν άλλος Φάουστ και με έναν τρόπο μεταφυσικό και απολύτως.. φυσικό, ξαναγίνεται νέος, με σκοπό βεβαίως να κατακτήσει την καρδιά της Ρίτας! Με τίμημα όμως να είναι...φτωχός!

Ο πλούσιος και ηλικιωμένος Αγησίλαος όμως πολιορκεί στενά τη Ρίτα προβάλλοντας συνεχώς την υπόσχεση για μια άνετη ζωή.. και από δίπλα ο Μανώλης, το αίσθημα… φτωχός κι αυτός, περιμένει, ελπίζει.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Καζάκας

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Στέφανος Αθηαινίτης

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Σταύρος Τάρταρης

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Αντιγόνη Τασουρή

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαρίνα Δημητρίου, Κώστας Βήχας, Γιάννα Λευκάτη, Νικόλας Πέτρου, Βασίλης Παφίτης, Μύρια Χόπλαρου, Ντόρα Μακρυγιάννη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ: Έλενα Γιώργαλλου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ντόρα Μακρυγιάννη

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Μόνικα Χατζηβασιλείου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη

ΓΡΑΦΙΚΑ: Θέο Πέτρου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παντελής Χατζημηνάς

Κρατήσεις, εισιτήρια (ενιαία τιμή: €12) και πληροφορίες: 99769011 & 99769025

Ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος, ενώ ταξιθεσία δεν θα υπάρχει, επομένως το κοινό καλείται να προκρατήσει έγκαιρα τις θέσεις του και να προσέλθει εγκαίρως (έως 15’ πριν) στο θέατρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ