Οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα από τις βροχές

Την Τετάρτη, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το απόγευμα δεν αποκλείεται να πέσουν λίγες σταγόνες ή να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφριά βροχή, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, κυρίως λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης που θα υπάρχει και όχι λόγω αλλαγής της αέριας μάζας.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, κυρίως πριν τα μεσάνυχτα.

Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο συχνές, γενικευμένες και έντονες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό μισό όπου θα είναι πιο τοπικές, σύντομες και μικρότερης έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα.

Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Τετάρτη λόγω αυξημένης ηλιοφάνειας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, για να κυμανθεί 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Από το Βράδυ της Πέμπτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, μέχρι -τουλάχιστον- το βράδυ του Σαββάτου, όπου στο σύνολό τους θα επηρεάσουν όλο το νησί.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις.

Τοπικά, δεν αποκλείεται να σηµειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Στην ατµόσφαιρα αναµένεται να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερµοκρασία δεν αναµένονται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση και θα κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ