13 τροχοκαθίσματα για άτομα με αναπηρία σε παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου

Τροχοκαθίσματα παραλίας για άτομα με αναπηρία παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου για να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες παραλίες.

 


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ερμής II-Τουρισμός χωρίς Εμπόδια για Όλους» του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παραλιμνίου ως εταίρος, παρέλαβε πρόσφατα οκτώ τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμεΑ και 5 τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό.

Τα τροχοκαθίσματα παραλίας θα επανδρώσουν τις παραλίες και θα λειτουργήσουν τη νέα καλοκαιρινή περίοδο 2019 ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στην παραλία με ασφάλεια.

Τα τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό θα παραχωρηθούν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κάβο Γκρέκο ώστε τα άτομα με αναπηρία να προβαίνουν σε αυτόνομη περιήγηση σε δάση, πάρκα και σε χωμάτινες διαδρομές με ασφάλεια και ευκολία του χώρου.

Απώτερος στόχος συγκεκριμένης δράσης, είναι η εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, μέσα από την ενίσχυση υποδομών και δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.


Σχετικα

Το προφίλ του «Ορέστη»

Γκρίκλις και ορθογραφία

13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο

Το παγκόσμιο συναυλιακό ρεκόρ του Πολ Μακάρτνεϊ στο Μαρακανά

Άλλες τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες αγνοούνται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο

Εκδήλωση για τη Marry Rose, την Κυριακή