Η Photos Photiades Breweries ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της

Δέσμευση για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 8% μέχρι το 2030.

 


Η Photos Photiades Breweries, του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ηγέτης στον τομέα της ζυθοποιίας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ξεχωρίζει ανάμεσα στις κυπριακές επιχειρήσεις, θέτοντας νέους υψηλούς στόχους αειφόρου ανάπτυξης με σκοπό την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης και υπεύθυνης ανάπτυξης της, η Photos Photiades Breweries συμμετέχει στο δίκτυο «Επιχειρώ για το Κλίμα» (Business4Climate) και δεσμεύεται εθελοντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακά της κατά τουλάχιστον 8% μέχρι το 2030, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην ενεργειακή της απόδοση.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του Δικτύου, ο κ. Μάριος Σαρρής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Διαχειριστής Αυτοματισμών, είπε: «Η πρωτοβουλία της εταιρείας για νέους στόχους αναβάθμισης των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, αντικατοπτρίζει την εταιρική μας υπευθυνότητα, η οποία περικλείει ένα ενιαίο σύστημα που εμπλέκει το σύνολο των εργαζομένων και διεργασιών μας και αποτελεί ταυτόχρονα έναν αναπόσπαστο στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου μας».

 Αξίζει να αναφερθεί ότι το ζυθοποιείο της Photos Photiades Breweries, όπου παράγονται οι 100% all malt μπύρες Carlsberg και ΛΕΩΝ, είναι το μοναδικό ζυθοποιείο στην Κύπρο που λειτουργεί με τα πιο αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα και συστήματα διαχείρισης ποιότητας, ασφάλειας τροφίμων και περιβάλλοντος. Μερικά από τα καινοτόμα συστήματα και πράσινες πρακτικές που αξιοποιεί είναι το πρωτοποριακό σύστημα “Stromboli Energy Recovery System”, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται 60% εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας, το σύστημα ανάκτησης διοξειδίου του άνθρακα, όπου 670.000 κιλά CO2 που παράγεται κατά τη ζύμωση της μπύρας δεν απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, αλλά επαναχρησιμοποιούνται στην παραγωγή και πολλά άλλα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ