Διευθυντής Διανέλλειου Γυμνασίου: «Δεν έχει αποβληθεί για τα μαλλιά, αυτά είναι ψεύδη»

Η CITY επικοινώνησε με τον Δρ. Κώστα Κωνσταντίνου, Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον πατέρα του μαθητή, Πασχάλη Θεοφάνους, και άκουσε τις θέσεις τους.

 


Article featured image
Article featured image

Μία ανάρτηση που κυκλοφορεί από χθες το απόγευμα στο Facebook έγινε η αφορμή για να ξεσπάσει ένας διαδικτυακός «πόλεμος» με πρωταγωνιστές μερικές… τρίχες.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η αρχική ανάρτηση του πατέρα, Πασχάλη Θεοφάνους, ο 13χρόνος γιος του, ο οποίος φοιτά στο Διανέλλειο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία, απεβλήθει για 3 περιόδους από το σχολείο του, λόγω του κουρέματός του.

Μεταξύ άλλων, ο κος Θεοφάνους αναφέρει πως το πρόβλημα με το κούρεμα του γιου του και τον Διευθυντή, ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς, με τον γιο του να δέχεται συνεχώς παρατηρήσεις για το μη προβλεπόμενο κούρεμά του, αφού βάσει των εσωτερικών κανονισμών του σχολείου δεν επιτρέπεται το κούρεμα καπελάκι.

 

«Ο μαθητής δεν αποβλήθηκε για τα μαλλιά του»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή του σχολείου, Δρ. Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση από το Facebook, όπως μας δήλωσε, ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με το ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε πως η τρίωρη αποβολή προήλθε από Β. Διευθύντρια του σχολείου με αφορμή, όμως, τις συνεχείς καθυστερήσεις του μαθητή στην προσέλευσή του στο σχολείο και όχι για τα μαλλιά.

«Είναι ψευδές ότι αποβλήθηκε για τα μαλλιά ο μαθητής. Η τρίωρη αποβολή επιβλήθηκε γιατί καθυστερούσε να έρθει το πρωί στο σχολείο. Βιβλιάριο, το οποίο δόθηκε σε μαθητές και γονείς από τον περασμένο Ιούνιου, με τους κανονισμούς του σχολείου μέσα, αναφέρει ξεκάθαρα πως για δύο αργοπορίες ο μαθητής δέχεται γραπτή παρατήρηση, για 3 αργοπορίες τρίωρη αποβολή, για 4 αργοπορίες τετράωρη αποβολή και ούτω καθεξής. Η αποβολή, λοιπόν, ήταν για τις αργοπορίες. Τα υπόλοιπα είναι ψεύδη».

Σχετικά με το θέμα του κουρέματος του μαθητή, ο διευθυντής αναφέρει ότι είναι πιθανόν ο μαθητής να δέχτηκε παρατήρηση για το κούρεμά του, αφού εσωτερικοί κανονισμοί του σχολείου οι οποίοι προέρχονται από συμβουλευτική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, αναφέρουν ρητώς τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται σε θέματα εμφάνισης των μαθητών.

«Εξακολουθώ να μην κατανοώ γιατί βρέθηκα κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση και μάλιστα με ανυπόστατα ψεύδη, όπως ότι είπα πως ‘γνωρίζω τον Πρόεδρο και δεν φοβάμαι κανέναν’. Και να ίσχυε κάτι τέτοιο, είμαι 40 χρόνια στην εκπαίδευση, θα ήταν εξαιρετικά αφελές από μέρους μου να κάνω δημόσια τέτοια δήλωση», λέει ο Δρ. Κωνσταντίνου.

Ο διευθυντής αναφέρει επίσης στη CITY, ότι ο πατέρας δεν επικοινώνησε με κανέναν από το σχολείο για το περιστατικό, «παρά μόνο ανεβάζει στο Facebook κατηγορίες και μηνύματα που του στέλνει ο γιος του από το σχολείο. Ακόμη μία παρανομία, αφού το κινητό στο σχολείο απαγορεύεται από την Αστυνομία».

 

«Το απόγευμα θα γίνει καταγγελία στην Αστυνομία προς τον Διευθυντή του σχολείου»

Ο πατέρας του μαθητή, κος Πασχάλης Θεοφάνους, επιμένοντας στα όσα ανάρτησε στο Facebook, θεωρεί ότι η αποβολή επιβλήθηκε για το κούρεμα, καθώς το πρόβλημα ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον διευθυντή, όπως υποστηρίζει, να κάνει συνεχώς bullying στον γιο του... για τρίχες.

«Ο εν λόγω κύριος αντί να ασχοληθεί με την ψυχολογία των παιδιών μας, ασχολείται με το κούρεμά τους. Όσα έγραψα και είπα στο Facebook, είναι η αλήθεια που γνωρίζω και που βιώνει εδώ και καιρό το παιδί μου στο σχολείο από τον Διευθυντή του».

Σχετικά με το κινητό, ο κος Θεοφάνους τονίζει ότι αυτός ζήτησε από το γιο του να πάει με το κινητό στο σχολείο έτσι ώστε να τον ενημερώνει για όλα όσα γίνονται, αφού πλέον, όπως δηλώνει, δεν εμπιστεύεται ούτε τον Διευθυντή ούτε κανέναν. «Σήμερα το απόγευμα μαζί με τους νομικούς μου συμβούλους θα πάω στην Αστυνομία και θα καταθέσω καταγγελία για όλα όσα έγιναν. Δεν θα σταματήσω εδώ, ούτε και βιάζομαι. Η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο, όπου όλοι θα κληθούμε να πούμε τι έγινε. Εκεί θα αποκαλυφθούν όλα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ