Ένα έργο που διακωμωδεί την αριστοκρατία της Κύπρου

Τόσο αληθινά κυπριακό.

 


Article featured image
Article featured image

Με την 7η κατά σειρά παράστασή τους, η θεατρική ομάδα «Νέα Γενιά» επιστρέφει με την κωμωδία «Νέμεσις», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ιωάννη Θεοδοσίου.

Το έργο πραγματεύεται και διακωμωδεί την αριστοκρατία της Κύπρου τη δεκαετία του 50’. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πάρης Παπαπέτρου, ετοιμάζεται για το μεγάλο πάρτι στην έπαυλή του, έπειτα από μια μεγάλη οικονομική συμφωνία.

Όλα ανατρέπονται όταν το επόμενο πρωί ανακαλύπτεται νεκρός, αφήνοντας πίσω του πολλά ερωτηματικά και αρκετούς υπόπτους.

Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος του; Ποια τα κίνητρα του; Τι πραγματικά συνέβη  εκείνο το μοιραίο βράδυ;

 



 

Τι ξέρεις για τη «Νέα Γενιά»;

Η θεατρική ομάδα «Νέα Γενιά» συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από μια ομάδα φίλων, νέων ανθρώπων, που είχαν σαν μοναδικό τους στόχο την αγάπη τους για το θέατρο. Μέσα απ’ αυτό, προσπαθούσαν τότε, να βοηθήσουν οικονομικά μία φίλη τους με σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Η μοίρα τα έφερε έτσι που δεν προλάβαμε να την βοηθήσουμε, μα η απώλειά της έγινε η κινητήριος δύναμή μας για να συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της ομάδας μας τα τελευταία 7 χρόνια».

Σκοπός της ομάδας, σήμερα, αποτελεί η προώθηση και η ανάπτυξη του θεατρικού πολιτισμού στην πόλη και την επαρχία Λάρνακας, μέσα από τη  δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης από το μηδέν, με το δημιουργικό κομμάτι να χτίζεται εξ ολοκλήρου από την ομάδα.

Η φετινή χρονιά είναι η 7η κατά σειρά, κατά την οποία θα ανεβάσουν μία θεατρική παράσταση, και η 14η φιλανθρωπική παράσταση που αποσκοπεί στην ενίσχυση διαφόρων ιδρυμάτων της Λάρνακας.



Στις 19  Νοέμβριου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ώρα 20:30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ