ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης υπήρξε ο ψηλότερος άνθρωπος της Κύπρου

Το 1986 το «Περιοδικό» τον συνάντησε στους δρόμους της Λευκωσίας και μίλησε μαζί του.

Article featured image
Article featured image

Στα 22 του χρόνια ο Δημήτρης Φωτιάδης είχε ύψος 2.07 μέτρα, ζύγιζε 105 κιλά, φορούσε νούμερο παπούτσια 47 και θεωρείτο ο ψηλότερος άνθρωπος της Κύπρου.

Όνειρό του, όπως δήλωνε,τότε, στη δημοσιογράφο Νίτσα Γεωργίου, ήταν να γίνει ηθοποιός, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω του ύψους του, ήταν το να βρει ρούχα και παπούτσια στο μέγεθός του.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, στην Κύπρο, εκείνη την εποχή, το μεγαλύτερο μέγεθος που κυκλοφορούσε σε αντρικό παπούτσι ήταν το 45 γι’ αυτό αναγκαζόταν να ψωνίζει από το εξωτερικό. «Ακόμα και το κρεβάτι μου είναι ειδική παραγγελία από το εξωτερικό. Ωστόσο και αντίθετα με τα όσα πιστεύουν κάποιοι, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα υγείας, εκτός από τα χαλασμένα μου δόντια λόγω των πολλών γλυκών που καταναλώνω, αλλά τον οδοντίατρο τον φοβάμαι και τον αποφεύγω».

Ο Δημήτρης δεν δίστασε να αναφερθεί και για τη σχέση του με τις γυναίκες οι οποίες του συμπεριφέρονταν φυσιολογικά, τουλάχιστον μέχρι να τον στεκόταν όρθιος. Τότε τρόμαζαν λίγο. Αλλά αυτό στην αρχή. Όπως ξεκαθαρίζει, στη δημοσιογράφο, παρότι είχε γνωρίσει και ξένες και Κύπριες, προτιμούσε τις Κύπριες αφού θεωρούσε ότι υπερείχαν σε χαρακτήρα ενώ ήταν πιο τρυφερές από τις ξένες.

Για το θέμα του υπερβολικού ύψους, μίλησε τότε και ο γιατρός του Δημήτρη Δρ. Κυριάκος Χατζηλαμπρής, αναλύοντας τα πιθανά αίτια που οδηγούν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 1986 στο Περιοδικό.

tall1.jpg

tall2.jpg

tall3.jpg

tall4.jpg

*Όπως μας ενημέρωσε φιλικό του πρόσωπο, ο Δημήτρης πέθανε από καρκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ