Τι φαινόμενα αναμένεται να μας επηρεάσουν από τις απογευματινές ώρες και έπειτα

Αυτό το σαββατοκύριακο θέλει καναπέ, ταινία και κουβερτούλα.

 


Κάτι από χειμώνα θα θυμίζει αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο, αφού αβαθές χαμηλό νότια της Κύπρου σε συνδυασμό με ασταθή αέρια μάζα, που θα επηρεάζουν την περιοχή, αναμένεται να ευνοήσουν γενίκευση των φαινομένων, όπου στο σύνολο αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος ή και όλο το νησί.

Σήμερα οι πιο πολλές βροχές αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και γενικότερα στο δυτικό-βορειοδυτικό μισό του νησιού ενώ τις πιο λίγες πιθανότητες παρουσιάζουν τα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Το Σαββατοκύριακο αντιστρέφονται κάπως οι όροι και πιο πολλές πιθανότητες θα παρουσιάζει το ανατολικό-νοτιοανατολικό μισό του νησιού.

Από Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας ενδέχεται να επηρεαστεί από πιο οργανωμένο χαμηλό, με περισσότερες και πιο γενικευμένες περιοχές.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βόρεια παράλια, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Οι νεφώσεις σύντομα θα αυξηθούν και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν δυτική πορεία και θα επηρεάσουν δυτικά τμήματα του νησιού αργότερα το απόγευμα. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλες περιοχές.

Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά παράλια και ορεινά/ημιορεινά και μετά τα μεσάνυχτα στα βόρεια, νότια, και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός συνεχίζει άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν την περιοχή, µέχρι και την Κυριακή.

Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που πιθανό να δώσει µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα, κοντά στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Τοπικά, στα νότια και τα ανατολικά, θα πνέουν µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Νεφώσεις όµως που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα ανατολικά και τα νότια µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά, ταραγµένη στα ανατολικά και µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ