Οσονούπω θα έχουμε το νέο Παλιό ΓΣΠ

Το οσονούπω, μην το πάρετε τοις μετρητοίς.

 


Άλλωστε στην Κύπρο, η αίσθηση του χρόνου και των χρονοδιαγραμμάτων είναι σχετική και πολύ υποκειμενική. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε υπεγράφη η σύμβαση παροχής υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το έργο «Ανάπλαση του Χώρου του Παλιού ΓΣΠ» στη Λευκωσία μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και των Συμβούλων Μελετητών και έτσι ξεκινά ουσιαστικά η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής και των εγγράφων διαγωνισμού για το κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο διαγωνισμός για το κατασκευαστικό συμβόλαιο εκτιμάται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Ο διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το έργο είχε προκηρυχθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως το Μάιο 2011, λαμβάνοντας υπόψη το Δημοψήφισμα που διεξήγαγε Δήμος Λευκωσίας για τις πιθανές χρήσεις του χώρου που έγινε το 2009.

Τον Οκτώβριο 2017, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκε ο χώρος του παλιού ΓΣΠ στον Δήμο και τον Νοέμβριο του 2018, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Προσφορών του Δήμου η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών με την ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Ιωάννης Κίζης, Γρηγόριος Πατσαλοσαββής, Κωνσταντίνος Κίζης & Ευθύμιος Δούγκας».

Το έργο περιλαμβάνει μεγάλο αστικό πάρκο με εκτενή χώρο πρασίνου και υπαίθριο αμφιθέατρο, πλατεία και χώρους αναψυχής στο επίπεδο του δρόμου, συνδέοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το κτίριο του ΘΟΚ με το χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Επίσης, δημιουργούνται δύο υπόγεια επίπεδα με χώρους στάθμευσης, συνολικά 650 θέσεων, με διευκόλυνση πρόσβασης για άνετη κυκλοφορία και σύνδεση με δημόσιες συγκοινωνίες και το δίκτυο μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.

  

Πηγή: ΚΥΠΕ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ