«Πορτοκαλί Προειδοποίηση» για ακραίες καταιγίδες από το Kitasweather

Πορτοκαλί Προειδοποίηση για ισχυρές ή και ακραίες καταιγίδες, αλλά και παρατεταμένες περίοδοι από ισχυρές βροχοπτώσεις, εξέδωσε το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ισχυρές ή και ακραίες καταιγίδες με παρατεταμένες περίοδοι από ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι έως 2 εκατοστά και ριπαίους ανέμους αναμένεται να επηρεάσουν το νησί κατά την περίοδο της προειδοποίησης.

Ο κύριος κίνδυνος αυτό το διάστημα είναι οι τοπικές πλημμύρες.

Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 80-100 χιλιοστά σε διάστημα 24 ωρών, ή τα 70-80 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών, ή 60-70 χιλιοστά σε διάστημα 60-70 χιλιοστά, ή τα 50 σε διάστημα 3 ωρών.

Αναλυτικά το δελτίο του Kitasweather:

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με λίγες μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά από τα δυτικά και αναμένονται γενικευμένες βροχές και καταιγίδες το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά.

Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές και παρατεταμένες, με ριπαίους ανέμους, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις. Κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές και παρατεταμένες, με ριπαίους ανέμους, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ