Η πανηγυρική επιστροφή του μπιντέ στις τουαλέτες μας είναι γεγονός

Το χαρτί υγείας δεν είναι τόσο καλό και αποτελεσματικό όσο νομίζαμε.

 


Article featured image
Article featured image

Αρχικά για τους νεότερους, που πιθανόν να μην γνωρίζουν τι είναι ο μπιντές, να τους ενημερώσουμε ότι είναι αυτό το πράγμα που έχουν οι γιαγιάδες τους στις τουαλέτες δίπλα από την κανονική τουαλέτα που μοιάζει με την κανονική αλλά έχει βρυσούλα και δεν έχει καπάκι. Σκοπός του μπιντέ, είναι για να καθαρίζει σύντομα και περιεκτικά τις ευαίσθητες περιοχές μετά από κάθε μας επίσκεψη στην τουαλέτα.

Στο δια ταύτα τώρα, βάσει νέων επιστημονικών μελετών το χαρτί υγείας φαίνεται πως είναι λιγότερο αποτελεσματικό απ’ όσο νομίζαμε, καθώς η χρήση του δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο νομίζαμε. Εν ολίγοις, το χαρτί υγείας καθαρίζει ελάχιστα τις ευαίσθητες περιοχές με όσα αυτό συνεπάγεται εν αντιθέσει με τον μπιντέ, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στην καθαριότητα της περιοχής.

Μπιντέ μπορεί κανείς να βρει ακόμη σε παλιά σπίτια στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία και μάλιστα σε ποσοστό που αγγίζει το 90% και η ύπαρξη του εκεί τώρα φαίνεται να δικαιώνεται: επιστήμονες και ακτιβιστές για τη διάσωση του περιβάλλοντος επιμένουν τώρα ότι το χαρτί υγείας και δεν αρκεί για τον καθαρισμό της συγκεκριμένης περιοχής του ανθρώπινου σώματος και είναι επιβλαβής για το περιβάλλον.   

«Φανταστείτε να μπαίνατε στο μπάνιο για ένα ντους και αντί για νερό να χρησιμοποιούσατε χαρτί το οποίο θα τρίβατε στο σώμα σας για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά της ημέρας», λέει η Miki Agraw, η οποία πριν από λίγο καιρό λάνσαρε στην αγορά και αντί του χαρτιού υγείας, το Tushy (σ.σ.: πνευματώδης τίτλος, αν σκεφτεί κανείς ότι η λέξη είναι η χαριτωμένη αργκό των Αμερικανών για να αναφερθούν στα οπίσθια...).   

 



 

Το Tushy είναι μία συσκευή που μετατρέπει όλες τις λεκάνες τουαλέτας σε μπιντέ: ένα μικρό μεταλλικό σωληνάκι πετάει νερό προς την ευαίσθητη περιοχή αυτού που μόλις χρησιμοποίησε την τουαλέτα, καθαρίζοντας τον αποτελεσματικά και χωρίς τη χρήση χαρτιού υγείας.   

Την ίδια στιγμή, οι στατιστικές για την καταστροφή του περιβάλλοντος φαίνεται να συμφωνούν με την επιχειρηματία - υποστηρίκτρια του μπιντέ: κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ κόβονται γύρω στα 15 εκ. δέντρα και καταναλώνονται γύρω στα 473 δις λίτρα νερού για να φτιαχτεί χαρτί τουαλέτας.

Επίσης, η χρήση χλωρίου για τη λεύκανση και την απαλότητα του χαρτιού εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβής για το δέρμα της περιοχής με την οποία έρχεται σε επαφή.   

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο άχρηστοι οι μπιντέδες που πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να έχουμε στα W.C των σπιτιών μας;    

 

 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ