«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε» δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης συνάντησής του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

 


Article featured image
Article featured image

Ενώ ο ναύαρχος Αποστολάκης με νηφαλιότητα στην αρχή εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, ανέφερε στη συνέχεια ότι, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής:

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί», σημείωσε.

Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε πως «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αυξήσεις ακόμη και στις οικονομικές θέσεις του εξώστη στη Σκάλα του Μιλάνου

Article featured image

Μελέτη επιχειρεί να δώσει απάντηση για το θάνατο της μούσας του Μποτιτσέλι

Article featured image

Γιατί μετά από μερικά ποτάκια ζητάμε junk food;