Χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα στην Κύπρο

Την Τετάρτη, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις. Κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, δεν αποκλείεται χαλαζόστρωση.

Από το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται αρχικά 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Μετά το μεσημέρι αρχίζει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός συνεχίζει άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, δεν αποκλείεται χαλαζόστρωση. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση από περίπου 1300 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από περίπου 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη, συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση από περίπου 1200 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από περίπου 1300 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές κατά διαστήµατα ενώ το πρωί πιθανό να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια για να καταστεί το απόγευµα, στα δυτικά, κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές και κοντά στα παράλια, κυρίως µετά τα µεσάνυχτα, πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Σε κάποιες ορεινές περιοχές αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βόρειοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα νότια και τοπικά στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια σε κάποιες ορεινές περιοχές. Από το απόγευµα όµως αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να παραµείνει ωστόσο λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ