45 λεπτά περίμενε να διασταυρώσει σε μπλοκαρισμένη διάβαση ανήλικος πάνω σε αμαξίδιο

Αν αυτό δεν είναι «χωρκατιλλίκι», τότε τι είναι;

 


Article featured image
Article featured image

Για να ξεκαθαρίζουμε κάτι από την αρχή, όταν χαρακτηρίζουμε κάτι «χωρκατιλλίκι», αυτό δεν έχει να κάνει ούτε εάν κάποιος είναι από χωριό ή πόλη, ούτε αν είναι πλούσιος ή φτωχός ούτε αν είναι κυριλέ ή του λιμανιού.

Έχει να κάνει με την παιδεία και τους τρόπους, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς τον δίπλα σου, είτε αυτός έχει κάποια δυσκολία είτε όχι.

Ο τύπος, για παράδειγμα, που πάρκαρε την αμαξάρα του πάνω σε διάβαση σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας στην Αθήνα, απαγορεύοντας σε όλους τους υπόλοιπους να την χρησιμοποιήσουν κανονικά και ειδικά σε άτομα με δυσκολίες στην κίνηση, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί πέραν από «χωρκάτης», «αμπάλατος» και άξεστος.

Και το πιο θλιβερό είναι ότι τέτοια σκηνικά δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά τον κανόνα που συναντάς καθημερινά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Ή επειδή τα δικά μας αμάξια δεν παρκάρουν σε διαβάσεις, αλλά κλείνουν όλα τα πεζοδρόμια διαφέρει πολύ;

Πρωταγωνιστές στο εν λόγω περιστατικό, έγιναν άθελά τους ένας πατέρας και ο ανήλικος γιος του που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια βόλτας τους στην περιοχή της Γλυφάδας έγιναν μάρτυρες και «θύματα» της αναισθησίας των συμπολιτών τους και μάλιστα εις διπλούν.

Αρχικά, ο οδηγός ενός οχήματος επιθυμούσε να παρκάρει σε θέση με σήμανση για ΑΜΕΑ, ενώ στο δεύτερο και πιο εξοργιστικό συμβάν αναγκάστηκαν να περιμένουν επί 45 ολόκληρα λεπτά μέχρι ο οδηγός κι οι επιβάτες ενός άλλου οχήματος που είχε μπλοκάρει μία διάβαση αναπήρων να «φιλοτιμηθούν» να μετακινήσουν το όχημα για να περάσει το παιδί με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Ο πατέρας, έπειτα από τα δύο αυτά περιστατικά, έγραψε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά πόσο απροσάρμοστος λαός είμαστε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ