Ένα πολυσήμαντο και χρηστικό έργο τέχνης τοποθετείται στην οδό Σταυρού

Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

 


Article featured image
Article featured image

Το ιδιαίτερο και πολυσήμαντο έργο τέχνης του γλύπτη Αλέξανδρου Γιωργκάτζη έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να αποκαλυφθεί σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, σε μία τελετή που διοργανώνει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου.

Το «Remember to Love» είναι ένα project το οποίο αποτελείται από έργα που συνδυάζουν τη χρηστικότητα και τη διαδραστικότητα, με σκοπό τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση δημοσίων και ιδιωτικών χώρων.

Αυτό το project γεννήθηκε με σκοπό να φέρει θετικά μηνύματα και να υπενθυμίσει στον άνθρωπο την έκφραση του καλύτερού του εαυτού, ειδικά σε σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων και μπορεί να δημιουργηθεί stress, όπως για παράδειγμα σταθμοί δημοσίων μέσων μεταφοράς, δρόμοι όπου προκαλείται μποτιλιάρισμα, κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, εμπορικά κέντρα, πλατείες, πάρκα.  

Αυτά τα έργα αποτελούνται από δύο μέρη. Το καλλιτεχνικό, το οποίο είναι ένα απλοποιημένο σχέδιο που εξελίσσεται σε τρισδιάστατη μορφή και το οποίο αποτελείται από σύμβολα, ώστε να είναι κατανοητό από όλες τις ηλικίες όπου ο «ποπ» χαρακτήρας τους φέρει με ένα ευθύ, ευχάριστο και προσιτό τρόπο βαθιά υπαρξιακά μηνύματα με θέμα την αγάπη. 

 



 

Το δεύτερο και χρηστικό μέρος του έργου, είναι η βάση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κάθισμα. Πάνω στα ξύλα του καθίσματος υπάρχουν χαραγμένες με λέιζερ λέξεις και φράσεις, όπως για παράδειγμα η μετάφραση της λέξης «ανιδιοτελής αγάπη» σε όλες τις γλώσσες ή η φράση «free will», που θέλει να υπενθυμίσει στον άνθρωπο την ελευθέρα βούληση της ψυχής να επιλέξει να ενωθεί και να εκφράσει στο επίπεδο που μπορεί μέσα από το σώμα και τις πράξεις τη θεία χάρη, για το σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και ψυχικό καλό με οραματισμό στη δημιουργία ενός φωτεινού μέλλοντος για τις ερχόμενες γενιές του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη.

Αυτή είναι και η πρόθεση που ώθησε προς τη δημιουργία αυτού του project.  Η τέχνη είναι κουλτούρα, παιδεία, πολιτισμός. 

Αυτό το είδος εικαστικής παρέμβασης, έχει σκοπό να προσαρμόσει το δημόσιο χώρο στην ανθρώπινη κλίμακα, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον συνάντησης που να διευκολύνει την επικοινωνία, υπενθυμίζοντας στον άνθρωπο την αληθινή του φύση και τη συνεχή εξέλιξη προς το καλύτερο.







Ακολουθεί η πρόσκληση για την τελετή των αποκαλυπτηρίων: 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ