Στο Wall Gallery του Ογκολογικού αναδεικνύεται το μεγαλείο της φύσης

Ο διακεκριμένος φωτογράφος Εugene Kitsios αποτυπώνει  τη μοναδικότητα του μεγαλείου της φύσης και τα συναισθήματα που δημιουργεί στη σειρά φωτογραφιών «Αbove & Beyond: the elegance of Mother Nature».

 


Article featured image
Article featured image

Οι ανεπανάληπτες αυτές φωτογραφίες εκτίθενται, στην υπαίθρια έκθεση, στον εξωτερικό χώρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, από τέλος Νοεμβρίου 2018.

Το «The Wall Gallery» έχει ήδη μετατρέψει τον εξωτερικό χώρο του θεραπευτικού κέντρου σε μόνιμο εικαστικό χώρο με έργα καταξιωμένων Κυπρίων καλλιτεχνών και στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο, δίνοντας χώρο στους εικαστικούς να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη και να προσφέρουν ηθική στήριξη μέσω της τέχνης.

Ο φωτογράφος Εugene Kitsios είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης που φιλοξενεί η Gallery και αποτυπώνει με τον φακό του μοναδικές εικόνες, αποδεικνύοντας ότι σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρισκόμαστε, η μαγεία της φύσης θα μας συγκινεί με τον ίδιο τρόπο είτε απεικονίζεται σε μια φωτογραφία, είτε βιώνουμε το μεγαλείο της από κοντά.

Η επιλογή του καλλιτέχνη συνάδει με τη φιλοσοφία της έκθεσης και έγινε λόγω της διεθνούς διάκρισής του με το τρίτο βραβείο, στα «Sony World Photography Awards 2017».

 

 

Το «The Wall Gallery» είναι το αποτέλεσμα έρευνας η οποία διεξήχθη από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ABR – Alternative Brains Rule, με την ευγενή και διαχρονική στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, ως απάντηση στην ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας διαμονής των ασθενών του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

 

 

Λεζάντες φωτογραφιών

Ιn flight

Το ήρεμο ταξίδι μιας πολυπληθούς αγέλης τροπικών ψαριών που ταξιδεύει στον ωκεανό δημιουργεί στον φωτογράφο την αίσθηση ότι ο χρόνος κάνει μια παύση.

 

Serenity

Ένα κοπάδι δελφινιών απόλυτα εναρμονισμένο με το τοπίο καθώς κολυμπάει ήρεμα στα τροπικά νερά στις Μπαχάμες.

 

The mountain

Το πραγματικό μεγαλείο της φύσης. Τα επιβλητικά σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από το Vestrahorn, το διασημότερο βουνό της Ισλανδίας.



Aurora Borealis

Ο φακός του φωτογράφου «αιχμαλωτίζει» μια απίστευτη θέα να αντικατοπτρίζεται στην παγωμένη λίμνη Jökulsárlón. Το Βόρειο Σέλας κατά τη διάρκεια μιας πολύ κρύας νύχτας στην Ισλανδία.

 

 

Πού: Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Λεωφόρος Ακροπόλεως 32, Λευκωσία

Χορηγός: Tράπεζα Κύπρου

www.facebook.com/TheWallGalleryCy

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ