Τρεις Κύπριοι μάς εξηγούν γιατί ΔΕΝ στολίζουν καθόλου τα Χριστούγεννα

Ο κάθε ένας για τον δικό του λόγο.

 


Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και σχεδόν όλοι, σπεύδουμε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο και να προετοιμάσουμε μία όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Οι δρόμοι γεμίζουν λαμπάκια, οι βιτρίνες με Άγιους Βασίληδες και όλα παίρνουν χρώμα και γιορτινό ρυθμό.

Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Υπάρχουν κάποια άτομα, όμως, που επιλέγουν να απέχουν από αυτή τη συνήθεια και να μη στολίζουν.

Η CITY μίλησε με τον Αντρέα, τη Μαριάννα και τον Μαρίνο, που ο κάθε ένας από αυτούς επέλεξε για τους δικούς του λόγους να αποφύγει αυτή τη συνήθεια... όπως ο διάβολος το λιβάνι.

 

 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Εδώ και περίπου 7 χρόνια, σταματήσαμε να στολίζουμε.

Δεν το αποφάσισα εγώ, αλλά η μητέρα μου, επειδή εκείνη στόλιζε κάθε χρόνο. Βασικά, κάθε χρόνο στόλιζε για εμένα και την αδερφή μου. Πλέον όμως, επειδή μεγαλώσαμε δεν ενθουσιαζόμαστε και τόσο με τα Χριστούγεννα και η μητέρα μου κουράστηκε να στολίζει γιατί ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Μια χρονιά μάς ρώτησε αν θέλουμε να στολίσει και της είπαμε πως δεν είναι απαραίτητο και από τότε δεν στολίζει.

 Πώς αντιδρά κάποιος όταν έρθει σπίτι σου και δεν δει χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Μα πού είναι το δέντρο σας; Είναι η πρώτη ερώτηση που ακούμε από συγγενείς και φίλους που έρχονται σπίτι μας κατά τη διάρκεια των γιορτών.

 

Δεν σου λείπει η ζεστασιά των Χριστουγέννων;

Δεν μου λείπει καθόλου η ζεστασιά των Χριστουγέννων, γιατί όπου και να πας είτε σε δημόσιο χώρο, είτε σε σπίτια φίλων είναι στολισμένα. Επίσης, θεωρώ πως η πραγματική ζεστασιά πηγάζει από τη ψυχή του κάθε ανθρώπου και δεν είναι κάτι που το βρίσκεις μέσω των υλικών αγαθών. Τα δεντράκια, τα λαμπάκια και τα στολίδια δεν έχουν τη δύναμη να γεμίσουν καμία ψυχή με ζεστασιά.Τι σημαίνει Χριστούγεννα για σένα;

Για μένα τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος προσφοράς, πιο έντονη από τις υπόλοιπες ημέρες. 

 

 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

Δεν έχω στολίσει ποτέ στο σπίτι μου απ’ όταν ξεκίνησα να μένω μόνος μου.Γιατί αποφάσισες να απέχεις από αυτή τη συνήθεια;

Καταρχάς διότι μένω με τη γάτα μου που θα τα ρημάξει όλα και κατά δεύτερο επειδή θεωρώ τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίδια και τα λαμπάκια μια αχρείαστη δαπάνη.Πώς αντιδρά κάποιος όταν έρθει σπίτι σου και δεν δει χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Νομίζω με τη γάτα μου στο φόντο υπάρχει πλήρης κατανόηση.

 Δεν σου λείπει η ζεστασιά των Χριστουγέννων;

Καθόλου, με ζεσταίνει το κρασί.Τι σημαίνει Χριστούγεννα για σένα;

Κρασί, φίλοι, επιτραπέζια, φαγητό και αγάπη, χωρίς εκπτώσεις και κριτήρια.

 

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν έχω στολίσει ποτέ το σπίτι μου.

Δεν με ενδιαφέρει το άθλημα.Πώς αντιδρά κάποιος όταν έρθει σπίτι σου και δεν δει χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Καθόλου περίεργα, αφού όποιος έρχεται σπίτι μου ξέρει ότι δεν θα βρει κάτι χριστουγεννιάτικο. Θα παραξενεύονταν αν στόλιζα με οποιονδήποτε τρόπο, έστω κι ένα μικρό στολίδι στην άκρη μιας γλάστρας στη γωνία.

 Δεν σου λείπει η ζεστασιά των Χριστουγέννων;

Δεν χρειάζεται να στολίσεις το σπίτι σου για να νιώσεις ζεστασιά. Θέρμανση, κουβέρτες και χοντρές κάλτσες μια χαρά σε ζεσταίνουν.Τι σημαίνει Χριστούγεννα για σένα;

Στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους με καλό φαγητό, κουβέντα και γέλια μέχρι το πρωί (αφού λόγω αργιών δεν θα έχουμε το άγχος του πρωινού ξυπνήματος για δουλειά).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ