Αυτό το εξωφρενικό gadget φιλοδοξεί να βοηθήσει γυναίκες να μένουν έγκυοι [χωρίς άντρα]

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μ’ αυτό μας φέρνει τρόμο.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε για το κατά πόσο η τέχνη πρέπει να έχει όρια και άλλες τόσες σκεφτήκαμε αν είμαστε υπερβολικοί που θεωρούμε τρομακτική όλη αυτή την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Και μπορεί να μην υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα, σίγουρα όμως το προϊόν της φωτογραφίας και η χρήση του, αναμφίβολα είναι τρομακτικά.

Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, μάθετε πως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία λανσάρεται ως μια νέα, εναλλακτική πρόταση αναπαραγωγικού οργάνου η οποία θα βρίσκεται στο χέρι μας (χωρίς καμία δόση υπερβολής).

Είναι δημιουργία του βιομηχανικού σχεδιαστή και καλλιτέχνη, koo hyeonjeong, ο οποίος κάνει λόγο για δάχτυλο σπέρματος και το έχει βαφτίσει ανάλογα: «The seeding finger». 

 Θεωρητικά είναι ένα όργανο βιοτεχνολογίας που θα δώσει στις γυναίκες που θα επιλέξουν τη φουτουριστική χειρουργική επέμβαση, την ανεξαρτησία να αναπαραχθούν μόνες τους.   

Το πώς λειτουργεί δεν είναι ευδιάκριτο και ίσως μιλάμε απλά για μια ευφάνταστη πρόταση. Η περίπλοκη λειτουργία του θέλει αυτή την αλλόκοτη προσθήκη χεριού να παράγει σπέρμα το οποίο θα μεταφέρεται μέσα από το εξαιρετικά μακρύ μεσαίο δάχτυλο.   

Η παραγωγή σπέρματος γίνεται στο στέλεχος που μοιάζει με σάκο και διακρίνεται να προεξέχει από στην παλάμη του χεριού. Θυμίζοντας έντονα τα ανδρικά γεννητικά όργανα, το στέλεχος που επεκτείνεται θα διογκωθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει.

 

 

Οι αρτηρίες διαστέλλονται και αυξάνει η ροή αίματος μέσα από τις ελικοειδείς αρτηρίες στα σηραγγώδη σώματα που διακρίνονται στο χέρι - ακριβώς όπως συμβαίνει με τη στύση.   Και ενώ η παραγωγή του σπέρματος, χωρίς την ύπαρξη άνδρα φαίνεται κάπως αδύνατη, το δάχτυλο διαφημίζεται ως μέσο ανεξαρτησίας για τις γυναίκες που θα είναι σε θέση να μείνουν έγκυες από τον εαυτό τους. 

Ο καλλιτέχνης που προτείνει αυτό το νέο μέλος δεν δίνει πολλές εξηγήσεις για το πώς η ιατρική μπορεί να το κάνει λειτουργικό και πώς θα γίνει η παραγωγή σπέρματος στην παλάμη, αλλά αντιλαμβάνεται πως η πρότασή του θα έρθει αντιμέτωπη με τις υπάρχουσες θέσεις σχετικά με την παραδοσιακή οικογενειακή δομή. 

Ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως διερευνά τις δυνατότητες και τις αντιλήψεις μας για το θέμα, αλλά και το πως οι κοινωνικές δομές μπορούν να αλλάξουν αν το σώμα μας αρχίζει να αλλάζει με τη βιοτεχνολογία.

Ο Koo hyeonjeong είναι ο ιδρυτής της HJ-9  και έχει δημιουργήσει μια σειρά από ανορθόδοξες βιοτεχνολογικές προτάσεις.

Το πρότζεκτ αυτό παρουσιάστηκε στο designboom.com.

 

Με πληροφορίες από LIFO, designboom.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ