Γυναίκα έδινε 15 χιλ. ευρώ σε αστυνομικό για να της κρύψει χρόνια

Κάποιοι πληρώνουν για botox και πλαστικές και κάποιοι βρίσκουν άλλους, πιο ευφάνταστους τρόπους για να δείχνουν νεότεροι.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως η Ελληνοαγγλίδα γυναίκα της ιστορίας, ηλικίας 77 ετών, η οποία θέλησε να δωροδοκήσει έναν αστυνομικό με 15 χιλιάδες ευρώ ούτως ώστε αυτός να της αφαιρέσει 10 χρόνια από την ηλικία που αναγράφει η ταυτότητά της. Το σύνολο δηλαδή, να φτάσει τα 66 έτη.

Η Ελληνοαγγλίδα που ζει στο νησί της Κω, κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη για απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου και για πλαστογραφία και σήμερα 14 Φεβρουαρίου οδηγήθηκε  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Η 77χρονη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή, επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την εμφανιζόμενη ηλικία της κατά 10 έτη. Κατά την προανάκριση,  η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.

Η 77χρονη, χήρα και μητέρα ενός 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από μια εξαιρετικά εύπορη οικογένεια. Ενώπιον του Αυτοφώρου υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής.   

Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Η γυναίκα παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77.

Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα «στραβά μάτια».

Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ περαιτέρω όταν διαπιστώθηκε η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων, η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη.

Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα, που θα την εμφάνιζε μικρότερη, στη Γαλλία, για λόγους συνταξιοδότησης, αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.  

 

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr, lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ