Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Θανάση [ακούστε τον εδώ]

Σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος δίσκος «Με στόμα που γελά».

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα δουλειά του Θανάση Παπακωνσταντίνου έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το άλμπουμ «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου».

13 τραγούδια σε μουσική και λόγια του ίδιου, με τον Σωκράτη Μάλαμα να ερμηνεύει τα 12 από αυτά.

 

Πιο κάτω το σημείωμα του δημιουργού που συνοδεύει την κυκλοφορία:

 Στο εξώφυλλο δύο δέντρα, δυό πίδακες κυτταρίνης. Παραπομπή στο δίσκο του 1995 «Στην Ανδρομέδα και στη γη», όπου είχαμε την πρώτη εκτεταμένη συνεργασία με τον Σωκράτη. Έκτοτε, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο, συνεχίσαμε να τροφοδοτούμε την εκλεκτική συγγένεια, που διατρέχει τις προσωπικότητές μας, με τραγούδια. Και φτάσαμε, αισίως, στον Φεβρουάριο του 2018, όπου, «με στόμα που γελά», σας παρουσιάζουμε την πιο ολοκληρωμένη συνεργασία μας, η οποία έλαβε χώρα στο νέο στούντιο ηχογραφήσεων «Αχός» (www.facebook.com/ahosstudio), που έφτιαξα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς του νομού Λάρισας.

Δώδεκα ερμηνείες ο Σωκράτης και μία -για μαγάρισμα- ο υποφαινόμενος.

Τα τραγούδια δεν μιλάνε για το εύκολο και συμβατικό γέλιο αλλά για εκείνο το βαθύ, ανεξέλεγκτο γέλιο που σε τραντάζει. Αυτό που μοιάζει με την αίσθηση του θανάτου, που επίσης σε τραντάζει και είναι ανεξέλεγκτος.

Αν, μετά από αυτό, έχετε το κουράγιο να αγοράσετε τον δίσκο ακτίνας (cd) ή να κατεβάσετε μεμονωμένα κομμάτια (ή το όλον) από τις διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως και από την ιστοσελίδα (www.thanasispapakonstantinou.gr), εμείς μόνο χαρά θα νιώσουμε.

Ο Μεταξοχωρίου και περιχώρων

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 

Εν αναμονή της άφιξης του δίσκου στο νησί, ενδεχομένως σε 2-3 μέρες, αλλά και των κοινών καλοκαιρινών εμφανίσεών τους για τις οποίες υπάρχει φημολογία, ας αρκεστούμε σε μια πρώτη γνωριμία με την… πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των δύο σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών!

Ακούστε τον δίσκο ΕΔΩ: goo.gl/Fb6f2N


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ