Σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριο Παρασκευή

Αιτία το νέο ψυχρό σύστημα που κατηφορίζει από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο οι «Καιρόφιλοι Κύπρου» (διάβασε σχετικά εδώ... >>> https://goo.gl/puZk8f) ονόμασαν Αρσινόη, θα μας επηρεάσει από αύριο Παρασκευή μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

 

Τι είναι;

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη στη μέση τροπόσφαιρα κατηφορίζει από την περιοχή της Ελλάδας προς Αίγυπτο και από εκεί ακολουθεί ανατολική/βορειοανατολική πορεία.

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Ελλάδας και συνοδεύεται από το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, έχει φτάσει στο σημείο ωρίμανσης του και φτάνει στην περιοχή μας εξασθενημένο αύριο.

Βροχές και καταιγίδες που θα βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού το πρωί, ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά κάποιες νότιες περιοχές του νησιού. Την ίδια ώρα, λόγω του αποκομμένου χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα, θα ευνοηθεί Κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) στην περιοχή της Ιορδανίας. Το χαμηλό αυτό καθώς θα κινείται βόρεια προς την περιοχή μας, αναμένεται να βαθύνει και να οργανωθεί.

Θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα νότια-νοτιοανατολικά από αύριο απόγευμα, με σταδιακή επέκταση σε όλο το νησί το βράδυ. Ο βροχερός καιρός κατά διαστήματα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Παρόλο που παρουσιάζονται συνεχείς αλλαγές από τα προγνωστικά μοντέλα, κάτι που αναφέρεται από την πρώτη μέρα μέσα από τα δελτία του kitasweather.com, τώρα άρχισε να ξεκαθαρίζει το σκηνικό. Αναμένεται ένα πολύ αξιόλογο σύστημα όσο αφορά τις βροχές σε παγκύπρια βάση και μάλλον θα είναι το πιο βροχερό σύστημα των τελευταίων τριών χρόνων.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών και καταιγίδων στα νότια τμήματα του νησιού. Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες και σε άλλες περιοχές.

Οι καταιγίδες τοπικά ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά και ημιορεινά ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα.Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ σε κάποιες περιοχές αναµένονται λίγες βροχές, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ