Η (αιχμηρή) ανακοίνωση του Κόμματος των Ζώων για το θάνατο της γυναίκας στην Πάφο

«Τέτοιου είδους ανακοινώσεις χωρίς εκ των προτέρων να έχουν στοιχειοθετηθεί με επιστημονικά ή και άλλα δεδομένα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στέλνουν λανθασμένα μηνύματα προς τους πολίτες».

 


Article featured image
Article featured image

Σε σχέση με το θέμα του θανάτου 46χρονης Βουλγάρας στην Επαρχία Πάφου τοποθετήθηκε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σχετικά με το κατά πόσο ο θάνατός της προήλθε από επίθεση σκυλιών.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση αυτούσια:

Το Κόμμα των Ζώων έχεις σοβαρές επιφυλάξεις αλλά και σοβαρά ερωτηματικά ως προς τις ενδείξεις ότι πιθανόν η άτυχη γυναίκα να είχε κατασπαραχθεί από άγρια σκυλιά της περιοχής.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις χωρίς εκ των προτέρων να έχουν στοιχειοθετηθεί με επιστημονικά ή και άλλα δεδομένα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στέλνονται λανθασμένα μηνύματα προς τους πολίτες.

Γνωρίζουμε ότι στην παγκόσμια ιατρική πρακτική όταν πραγματοποιούνται οι οποιεσδήποτε νεκροτομές ή άλλες εξετάσεις δείχνουν σχεδόν με ακρίβεια το πώς και με ποιο τρόπο ή με τι όργανο ή εργαλείο προήλθε ένας θάνατος.

Γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά κάτω υπό ποιες συνθήκες και με βάση ποια ευρήματα η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της προς την κατεύθυνση, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας να προήλθε από επίθεση σκύλων, από τη στιγμή που η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι τα τραύματα του θύματος προήλθαν πιθανά από γεωργικό εργαλείο. Πως μια ιατροδικαστική εξέταση και μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις δεν διευκρινίζει επαρκώς τη διαφορά ενός τραύματος από σκυλιά και ενός τραύματος από γεωργικό μηχάνημα;

Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν για το γεγονός ότι στην περιοχή κάποιος διατηρούσε υποστατικά φύλαξης (ή μήπως εκτροφής) σκύλων και μάλιστα γίνεται αναφορά για συγκεκριμένη φυλή (Rottweiler) . Tι επιθεωρήσεις έγιναν αν έγιναν; Είχε τις οποιοσδήποτε άδειες λειτουργίας το εν λόγω υποστατικό; Σε τι συνθήκες ζούσαν τα ζώα; Ευσταθούν οι πληροφορίες ότι τα σκυλιά αυτά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην περιοχή;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω διατηρεί τις αμφιβολίες του ως προς την ορθότητα της νέας κατεύθυνσης των ερευνών, η οποία καταδεικνύει τους σκύλους ως την πιθανή αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των περεταίρω ιατροδικαστικών αλλά και των ευρημάτων της αστυνομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ