Η εκκλησία αποφάσισε (επιτέλους) τι θα ισχύει στις περιπτώσεις νεκρών αβάπτιστων βρεφών

Η Ιερά Σύνοδος πήρε θέση, έπειτα από ένα μήνα, σχετικά με το ζήτημα του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε σε ιμάντα στη βιομηχανική περιοχή Γερίου, στις αρχές Ιανουαρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Να υπενθυμίσουμε πως η Εκκλησία, είχε αρνηθεί να πραγματοποιήσει τα τελετουργικά για την ταφή του βρέφους, εντός της εκκλησίας, αφού αυτό ήταν αβάφτιστο, αλλά ήταν ΟΚ με την ταφή του.

Έπειτα από τον ντόρο που δημιουργήθηκε και την κοινωνική κατακραυγή και αφότου βέβαια το βρέφος έπειτα από 28 ημέρες, ετάφη με πρωτοβουλία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION και της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εργοστασίου ανακύκλωσης, όπου βρέθηκε νεκρό, μόλις χθες (5/1), η εκκλησία αποφάσισε να συγκαλέσει Ιερά Σύνοδο για να εξετάσει το τι γίνεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Όπως διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ, η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αποφάσισε όπως διασαφηνίσει στους ιερείς ότι στις περιπτώσεις νεκρού αβάφτιστου παιδιού, τελείται κηδεία, με ειδική ακολουθία, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Σημειώνει, επίσης, ότι αβάπτιστα βρέφη δέχονται τις ευλογίες της Εκκλησίας και σε άλλες περιπτώσεις, όπως κατά την 8η και 40η ημέρα της γεννήσεώς τους.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ