Με τι καιρό θα υποδεχτούμε σήμερα τον Βασιλιά Καρνάβαλο;

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα στην πόλη, κατά την είσοδο στη Λεμεσό του του Βασιλικού Ζεύγους «Ρήγας και Ντάμα». Με τι καιρό θα τσικνίσει ο απανταχού κυπριακός λαός.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το KitasWeather, σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά το πρωί και χαμηλά έως μέτρια το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 1-2 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα, θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παρόμοιος με την Πέμπτη.

Το Σαββατοκύριακο, βαρομετρικό χαμηλό από τη Βόρειο Αφρική θα κινηθεί προς την Ελλάδα και θα φέρει στην περιοχή μας πυκνή σκόνη και περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας.

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού από βδομάδας.

 

Η αναλυτική πρόγνωση της Μετεορολογικής Υπηρεσίας Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, Πέμπτη, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις ενώ στην ατµόσφαιρα θα εξακολουθήσει να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Το πρωί, στα προσήνεµα παράλια θα πνέουν παροδικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ η αραιή σκόνη που υπάρχει στην ατµόσφαιρα αναµένεται να υποχωρήσει σταδιακά. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, στους 14 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις στην ανώτερη ατµόσφαιρα. Από το Σάββατο αναµένεται να παρατηρηθεί εκ νέου σκόνη στην ατµόσφαιρα, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναµένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ