«Σαν να τζαι έχουν λλίο δίκαιο;»

«Είναι για τις Θαλασσινές Σπηλιές», λέει ο Πρόεδρος της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν ο δεύτερος ρώτησε να μάθει για τον σκοπό της διαμαρτυρίας.

 


Article featured image
Article featured image

«Σαν να τζαι έχουν λλίο δίκαιο;» απάντησε ο ΠτΔ (δες το σχετικό απόσπασμα εδώ: goo.gl/f2R6sD)



Με πρωτοβουλία του κινήματος Save Akamas πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από τη Βουλή για να διαδηλώσει-διαμαρτυρηθεί, περνώντας το μήνυμα ότι δεν μπορούν πλέον κάποιοι να κάνουν ότι θέλουν.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο επιτέλους πως η ακτογραμμή της Κύπρου αποτελεί μέρος των οικολογικών μας κοινών και της φυσικής μας κληρονομιάς!

Εικόνες με εκσκαφείς και φορτηγά σε παραλίες, εικόνες με υπό ανέγερση επαύλεις σε περιοχή που φωλιάζουν φώκιες και πολλές άλλες εικόνες με ανεξέλεγκτες παραβιάσεις που συντελούνται εις βάρος της κυπριακής φύσης, έχουν καταστεί πλέον σύμβολα της ανεπαρκούς προστασίας και διαχείρισης των παραλιών σε τουλάχιστον δύο από τους παραλιακούς Δήμους του νησιού.

Με πρωτοβουλία του κινήματος Save Akamas 350 συμπολίτες μαζεύτηκαν την Τετάρτη, από τις 11:00, έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για όλα όσα συμβαίνουν.

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες που συμμετείχαν σήμερα στην δυναμική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή. Η φωνή μας σίγουρα ακούστηκε δυνατά και δώσαμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν ότι θέλουν. Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατέψουμε ότι όμορφο έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!».

Το πιο πάνω σχόλιο είναι από ανάρτηση στη σελίδα του κινήματος ενώ οι φωτογραφίες είναι του Παύλου Βρυωνίδη.

 

 

Πάντως, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προχώρησε σε παρέμβαση για τις πιέσεις που δημιουργούνται στην περιοχή των Θαλασσιών Σπηλιών, του Δήμου Πέγειας, από τις οικιστικές αναπτύξεις, με δύο επιστολές του που απευθύνονται στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών και στον δήμαρχο Πέγειας. Οι επιστολές είναι απόρροια της επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή μαζί με εκπροσώπους τμημάτων και υπηρεσιών, καθώς και περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Τα μόνα σίγουρα είναι πως σίγουρα αναμένονται εξελίξεις αλλά και πως ο developer για κάποιο λόγο προχώρησε σε αφαίρεση της μεγάλης ταμπέλλας του που υπήρχε στο σημείο που ανεγείρονται οι επαύλεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ