Αποκαλύφθηκε ξανά το Μεσαιωνικό Γεφύρι της Γεροσκήπου

Ένα μεσαιωνικό γεφύρι που ήταν θαμμένο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Γεροσκήπου. Η αποκατάσταση, συντήρηση και τοπιοτέχνησή του θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος.

 


Το Μεσαιωνικό Γεφύρι, που βρίσκεται στα σύνορα Κολώνης-Αχέλειας, έχει κηρυχθεί Αρχαίο Μνημείο Α’ Πίνακα τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από αίτημα που υπεβλήθη από τον ίδιο τον Δήμο Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Γεροσκήπου προχώρησε στην αποκάλυψή του (απομάκρυνση των χωμάτων που το κάλυπταν σχεδόν ολοσχερώς), τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού, σε αξιολόγηση της κατάστασης και της στατικής του επάρκειας και στην αποτύπωσή του.

Όπως φαίνεται και στην πιο κάτω φωτογραφία του Ξάνθου Αθηνοδώρου, το μεσαιωνικό γεφύρι αποκαλύφθηκε πλήρως έτσι ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία της μελέτης.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση πως ο Δήμος Γεροσκήπου και το Κ.Σ. Αχέλειας θα παραδώσουν τη μελέτη στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο και θα προχωρήσει, όπως υποσχέθηκε, στην υλοποίησή της, στη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου.

 


Σχετικα

Influencer δημοσίευσε φωτογραφίες από το τροχαίο της και το ίντερνετ εξοργίστηκε

Πλέον το Facebook σε αφήνει να δεις όλα όσα ξέρει για σένα

Ανοίγει νέο πάρκο ψυχαγωγίας στη Λευκωσία

Η παραλία «Καρέτα» στο Κίτι οργώνεται από τρακτέρ

4 δελφίνια βγήκαν βόλτα ανοικτά της Λεμεσού

Γιατί δεν ενεργοποιούμε το a/c αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο