Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες μέρες

Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη βδομάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες και πυκνή σκόνη τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το KitasWeather.

Αποκομμένος αντικυκλώνας εμποδισμού, με κέντρο τους νήσους Φερόες, εμποδίζει τη «φυσιολογική» ροή του πολικού αεροχείμαρου από τα δυτικά προς ανατολικά και ευνοείται η κατάβαση πολικού ψύχους από τη βορειοδυτική Ρωσία προς δυτική-νοτιοδυτική Ευρώπη με επέκταση προς τη βορειοδυτική Αφρική.

Η κατάβαση του ψύχους σε συνδυασμό με βαρομετρικά χαμηλά στη νοτιοδυτική Ευρώπη και δυτικό μισό της Μεσογείου, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόπιση θερμών αέριων μαζών από βόρειο Αφρική και σκόνης προς την περιοχή μας.

Το πρώτο κύμα σκόνης και θερμών για την εποχή αέριων μαζών θα επηρεάσει την περιοχή μας αύριο Κυριακή μέχρι τη Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμαίνονται από περίπου 4 έως 8 βαθμούς πιο πάνω της κανονικής για την εποχή, με τις πιο μεγάλες αποκλείσεις να σημειώνονται στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και δυτικά τμήματα του νησιού. Η σκόνη αναμένεται να είναι πυκνή με τα επίπεδα σκόνης στην επιφάνεια να φτάνουν κατά διαστήματα τα ψηλά έως πολύ ψηλά.

Την Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται να σταματήσει η τροφοδοσία σκόνης από τη βόρειο Αφρική, αλλά η σκόνη παραμένει στην περιοχή μας όπου κατά διαστήματα θα φτάνει τα μέτρια έως ψηλά ποσοστά στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά παραμένει σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.

Νέο κύμα πιο θερμών αέριων μαζών και πιο πυκνής σκόνης αναμένεται να ταλαιπωρήσει την περιοχή μας την Πέμπτη-Παρασκευή. Η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται τοπικά πάνω από 10 βαθμούς από την κανονική για την εποχή, με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν μήνα Μάιο. Το βράδυ της Πέμπτης η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα Ιουνίου. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να είναι πολύ πυκνά σε σημείο που η ορατότητα θα είναι μειωμένη. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να είναι τα πιο ψηλά από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πτώση θερμοκρασίας και υποχώρηση της σκόνης αναμένεται το Σάββατο, όπου υπάρχει 40% πιθανότητα για βροχές/καταιγίδες, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Νέο κύμα σκόνης και θερμών αέριων μαζών ίσως έχουμε ξανά τη Δευτέρα.

 

Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε τη 10ήμερη πρόγνωση καιρού για την πόλη της Λεμεσού. Δείτε εδώ (στα Locations) την πρόγνωση για όλες τις πόλεις.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται αρχικά από μέτρια έως υψηλά και αργότερα υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 3-6 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα αναμένεται ηλιόλουστος καιρός με πυκνή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 4-8 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ενισχυμένο δυτικό, πιο δροσερό ρεύμα αέρα αναμένεται σταδιακά να μειώσει τα ποσοστά σκόνης και να εκτοπίσει τις πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες στα ανατολικά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Νέο κύμα σκόνης αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από τα νότια-νοτιοδυτικά. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πολύ πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται πολύ ψηλά. Η ορατότητα αναμένεται να είναι μειωμένη λόγω σκόνης. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο αναμένεται αρχικά μερικώς συννεφιασμένος καιρός. Οι νεφώσεις αναμένεται σταδιακά να αυξηθούν από τα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν βροχές/καταιγίδες. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

 

Η πρόγνωση σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις. Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρείται σκόνη στην ατµόσφαιρα η οποία υποχωρεί από την Τετάρτη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη ∆ευτέρα, και µικρή πτώση από την Τρίτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ