Ποιο λουλούδι δεν πρέπει να φέρεις στο σπίτι αν έχεις γάτα

Θεωρείται άκρως επικίνδυνο και τοξικό.

 


Article featured image
Article featured image

Προ λίγων ημερών η βρετανική φιλοζωική οργάνωση Cats Protection εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση για τα λουλούδια που δεν πρέπει να έχουμε ποτέ σε ένα σπίτι με γάτα.

Δεδομένου πως πολλοί θα σπεύδουν να αγοράσουν λουλούδια λόγω των ημερών, η βρετανική οργάνωση προειδοποιεί πως καλό θα ήταν να αποφύγουν τους κρίνους, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως τοξικό φυτό για τις γάτες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι κρίνοι είναι άκρως τοξικοί για τις γάτες, που μπορεί να επηρεαστούν ακόμη και με το να περάσουν απλώς δίπλα στο λουλούδι, ακουμπώντας το και στη συνέχεια γλείφοντας την γύρη πάνω από τη γούνα τους.

«Οι κρίνοι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες δηλητηρίασης στις γάτες και πραγματικά δεν μπορούμε καν να εξηγήσουμε πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν. Οι τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια και αυτό να είναι θανατηφόρο», επισημαίνει η Cats Protection, που ζήτησε φέτος σε σουπερμάρκετ και ανθοπωλεία να συμπεριλάβουν σχετική προειδοποίηση στα μπουκέτα τους.

Την τοξικότητα των κρίνων στις γάτες έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν και ο Διεθνής Σύνδεσμος Κτηνιάτρων (ISFM), επισημαίνοντας πως ένα απλό δάγκωμα στα φύλλα του φυτού, η κατάποση του νερού στο βάζο, ακόμη και το γλείψιμο της γύρης ενδέχεται να καταστρέψουν τους νεφρούς της γάτας.

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ