Αυτό το κινητό cocktail bar είναι ό,τι πιο cool έχουμε δει στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό

Πώς και δεν το σκεφτήκαμε εμείς;

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε στα social media φωτογραφίες από το ρετρό τιρκουάζ βανάκι, το οποίο οι ιδιοκτήτες του μετέτρεψαν σε cocktail bar και κάνουν tour στην Κύπρο, φτιάχνοντας –τι άλλο- cocktails.

To Bully Bar, όπως είναι το όνομά του, ήταν μία ιδέα της Χαρούλα Μπαλτσόγια, μιας εκ των 3 συνεταίρων, η οποία προέκυψε έπειτα από ένα ταξίδι της στο εξωτερικό. «Νομίζω ότι μόλις το είδα το ερωτεύτηκα και το μόνο που σκεφτόμουν είναι το πώς θα καταφέρω να φτιάξω κι εγώ ένα δικό μου κινητό bar».

Το concept απλό, ένα παλιό αχρησιμοποίητο van, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα T2 Volkswagen του 1976, αναπαλαιώνεται πλήρως και μετατρέπεται σε cocktail bar το οποίο μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε στο νησί, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

«Η αναπαλαίωση έγινε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και σκοπός μας ήταν όχι να το αλλάξουμε, αλλά να αναδείξουμε την ιστορία και την ρετρό ομορφιά του, προσθέτοντας παράλληλα όλο εκείνο τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένα μοντέρνο cocktail bar», συμπληρώνει η Χαρούλα.

Τόσο ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης, ο Χρήστος Γιαννακόπουλος και Χαρούλα Μπαλτσόγια και οι τρεις εξ Ελλάδος, βρέθηκαν στην Κύπρο ο κάθε ένας για τους δικούς τους λόγους, μέχρι που η ιδέα του Bully* Bar τους έφερε κοντά. «Το van διαθέτει δύο station, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να δουλεύουν παράλληλα δύο άτομα και να φτιάχνουν ποτά, ενώ δεν υστερεί σε τίποτα από ένα bar κάποιου μαγαζιού». Όπως λέει η Χαρούλα, αυτό που χρειάστηκε για να υλοποιήσουν το όνειρό τους, ήταν μπόλικη φαντασία, όρεξη και αγάπη για το τελικό αποτέλεσμα.

Το Bully Bar, ξεκίνησε την πορεία του μόλις τον Σεπτέμβρη του 2017 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. «Στην ουσία εμείς δουλεύουμε μόνο με κρατήσεις. Έχεις μια εκδήλωση, ένα γάμο, μία βάφτιση ή ένα πάρτι, επικοινωνείς μαζί μας, επιλέγεις 3 cocktails από το μεγάλο μενού μας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς».

 



 

Γιατί μόνο 3 διαφορετικά cocktails;

Ο κατάλογός μας έχει πολύ περισσότερα από 3 ποτά, ωστόσο πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη καταλήγουμε στην επιλογή 3 cocktails. Κύριο μέλημά μας είναι ποιότητα των υπηρεσιών και των ποτών μας. Θέλουμε οι bartenders, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ποτό, να έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν ποτά  εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής με μεγάλη ταχύτητα. Ένα κοκτέιλ μπορεί κάλλιστα να περιέχει 6-8 υλικά, στην περίπτωση των zombies, ακόμα περισσότερα.

Φανταστείτε να είχαμε 6 κοκτέιλ με 6 υλικά, δηλαδή 36 διαφορετικά ποτά σε ποσότητα που θα πρέπει να επαρκεί για τις ανάγκες ενός μεγάλου event. Θα θέλαμε άλλο ένα βανάκι μόνο για τα ποτά. Με άλλα λόγια, αν είσαι σωστός επαγγελματίας δεν μπορείς να θυσιάζεις την ποιότητα για την ποσότητα... δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Δεν φτιάχνουμε, όμως, μόνο cocktails. Για παράδειγμα εάν το πάρτι είναι παιδικό, φτιάχνουμε δική μας λεμονάδα ή χυμούς. Ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης.

  

Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του bar και χωρίς bartenders;

Βεβαίως και είναι κάτι που το έχουμε κάνει ήδη. Ο πελάτης ήθελε να βάλει δικό του άτομο και δικά του προϊόντα. Εμείς του δώσαμε τον βαν, τον εξοπλισμό και απ’ εκεί και πέρα ανέλαβε το άτομο που είχε καθορίσει ο πελάτης.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το Bully Bar, ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των ίδιων των ιδιοκτητών του, αφού η απήχηση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο μπορούσαν να φανταστούν. «Περιμέναμε σαφώς να εντυπωσιάσει το Bully Bar, αφού είναι στην ουσία μια ολόχρονη ρετρό καλοκαιρινή νότα, αλλά όχι τόσο πολύ και τόσο σύντομα». Όπως λέει η Χαρούλα, ήδη έχουν 25 κρατήσεις για γάμους σε όλη την Κύπρο, εκτός από τα διάφορα άλλα events που προκύπτουν συνεχώς.

 

Δεν κάνατε σκέψεις για τοποθέτηση του bar σε κάποιο ωραίο σημείο και να δουλεύετε με περαστικούς;

Όχι, αυτό δεν ήταν ποτέ στα πλάνα μας. Δεν θα μας δείτε δηλαδή στημένους στην οδό Ανεξαρτησίας να πουλάμε cocktails. Αυτό που θα κάνουμε ίσως φέτος, είναι ένα μεγάλο δικό μας event. Είναι όμως μια άλλη περίπτωση και χρειάζεται ανάλογη οργάνωση.

 



Τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει τον κόσμο όταν βλέπει το Bully Bar

Σε αντίθεση με πολλές περιπτώσεις μετατροπών οχημάτων σε μπαρ, εμείς δώσαμε τεράστια σημασία στο όχημα και σεβαστήκαμε την «προσωπικότητά» του. Μας πήρε πάνω από έναν χρόνο για να βρούμε την έκδοση του Τ2 που θέλαμε. Ένα Τ2 του 1972 με 2λιτρη Porche μηχανή, η ίδια που «φορούσε» τότε η 914.

Ψάξαμε να βρούμε την αυθεντική απόχρωση της Volkswagen για να βάψουμε το αυτοκίνητό μας. Επίσης, όλα τα ανταλλακτικά που χρειάστηκαν ήταν αυθεντικά και πουθενά δεν κάναμε περιττές επεμβάσεις. Επιλέξαμε τις λιγότερο παρεμβατικές λύσεις του κρυφού φωτισμού και του μαυροπίνακα για τον χώρο του μπαρ γιατί πολύ απλά τα «λεντάκια», οι οθόνες και τα ηχοσυστήματα δεν είναι ρετρό. Με άλλα λόγια φτιάξαμε το καλύτερο Volkswagen μπαρ και αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς με μια ματιά…αυτό εντυπωσιάζει τον κόσμο.

 

Bully* είναι μια slang έκφραση που χρησιμοποιείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και προσδίδεται σε κάτι που είναι πολύ καλό και όμορφο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ